Seminar de instruire şi informare „PARTICULARITĂŢILE PRODUCERII LEGUMELOR ÎN CONDIŢIILE ANULUI 2016”

La data de 10 februarie 2016 în incinta Consiluilui Raional Teleneşti, Agenţia pentru Dezvoltare Rurală  ACSA în colaborare cu Direcţia Agricultură şi Alimentaţie a desfăşurat seminarul cu genericul “Particularităţile producerii legumelor în condiţiile anului 2016”.

La acest seminar au fost prezenţi producători de legume, consultanţii SER şi specialiştii DAA cît şi inginerii cadastrali.

Invitat la acest seminar a fost Dl Gore Tudor , specialist legumicultor care a vorbit despre  soiuri şi hibrizi omologaţi şi de perspectivă. Particularităţile producerii răsadurilor în condiţiile anului 2016.

Dl Gore Tudor  a explicat şi particularităţile legumelor în teren protejat în condiţiile anului 2016, despre elementele tehnologice noi în sectorul legumicol cît şi despre particularităţile producerii legumelor în teren deschis.

Totodată la acest seminar  au fost prezentate şi informaţii utile privitor la construcţia serelor, echipamentului pentru exploatarea lor, accesorii pentru sere, sisteme de irigare, generatoare de aer cald ce a fost adusă la cunoştinţă  de către Dreglea Viorel, Director SRL  “Agrosera-Prim”.

Un alt participant a fost dl. Constantin Donos – Şef Adjunct DRSA Teleneşti ce a explicat despre aplicaţia prevederilor Legii 228 din 23.09.2010 „cu privire la pretecţia plantelor şi carantina fitosanitară”.

Discuţii despre practicile producerii răsadurilor au fost discutate pe baza vizitei la serele SRL „Cinci Minute” cu specialist legumicultor Melincescu Silvia.

Seminarul s-a încheiat cu întrebări şi raspunsuri pe tema respectivă.

IMG_5463 IMG_5464 IMG_5466 IMG_5468

%d blogeri au apreciat: