2 MARTIE – ZIUA MEMORIEI

Pe data  2 martie 2016, se împlinesc 24 de ani de la începerea războiului de pe Nistru. Astfel, pentru comemorare a celor căzuţi în cadrul Războiului pentru apărarea independenţei şi a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în anul 2010  de către Parlamentul Republicii Moldova ziua de 2 martie a fost desemnată, drept „Ziua Memoriei”. În acest sens, atât la nivel Național, cât și la nivelul raionului Telenești, vor fi organizate mai multe activități comemorative. La nivelul raionului Telenești, prin Dispoziția Președintelui raionului nr. 18 din 23 februarie 2015, a fost aprobat un plan de acțiuni, care cuprinde:

 

1. Organizarea și desfășurarea turneului raional la minifotbal în memoria locuitorilor raionului Telenești căzuți la datorie în Războiul de pe Nistru (mini-stadionul din or. Telenești)

 

2. Asigurarea deplasării tur –retur a delegației din raionul Telenești (20 persoane) pentru participare la activitățile din mun. Chișinău consacrate Zilei Memoriei.

 

3. Miting de comemorare și depuneri de flori la monumentul cu titlul ”Eternă Memorie Eroilor Căzuți” din or. Telenești.

 

4. Depunerea jerbelor de flori la mormintele eroilor căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii-Moldova (1991-1992), în localitățile: Chiștelnița,Chițcanii – Vechi, Inești și Hirișeni.

 

5. Organizarea și desfășurarea turneului inter – raional la volei în memoria locuitorilor raionului Telenești căzuți la datorie în Războiul de pe Nistru (06.03.2016 sala de sport a Școlii Profesional din or. Telenești).

 

Mitingul de comemorare și depunerile de flori la monumentul ”Eternă Memorie Eroilor Căzuți” din or. Telenești, va avea loc miercuri 02 martie, cu începere de la ora. 09.00, prilej cu care Vă îndemnăm să participați la această acțiune comemorativă, pentru ca numele celor care și-au jertfit viața pentru această Țară, să nu fie uitate niciodată.

%d blogeri au apreciat: