ȘEDINȚA DE LUCRU „ACCESULU LA SERVICII DE SĂNĂTATE PRIETENOASE TINERILOR DIN RAIONUL TELENEȘTI”

La data de 7 aprilie a avut loc ”Ședința de orientare a autorităților publice locale și a factorilor de decizie la nivel local în problemele sănătății adolescenților și asigurarea accesului la Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor în raionul din r-nul Telenești”. La ședință au paticipat conducerea raionului, Șefii și angajații Instituțiilor din domeniul ocrotirii sănătății, Șefii Serviciilor Desconcentrate și Descentralizate, Reprezentanți ai ONG-urile din raion, tineri voluntari.
Scopul ședinţei este realizarea prevederilor Politicii Naţionale de Sănătate pentru anii 2007 – 2021, Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Sănătate pentru anii 2008 – 2017, Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret pentru anii 2014 – 2020, a Planului de acţiuni al Guvernului Republicii Moldova pentru anii 2015 -12016 și orientarea şi angajarea liderilor relevanţi din raion în promovarea sănătăţii şi dezvoltării armonioase a adolescenţilor şi tinerilor şi în prestarea SSPT. Totodată, în cadrul ședinţei, au fost identificate grupurile ţintă pentru SSPT cît şi instituţiile ce pot fi calificate ca parteneri în prestarea SSPT la nivel raional.
Acestă Şedinţe de orientare reprezintă primul pas în şirul logic de activităţi, unele dintre care vor derula consecutiv, altele concomitent, venind să susţină procesul dc extinderea a Serviciilor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (SSPT) lai nivel raional.

 

https://docs.com/CRTelenesti/6616/sedinta-de-lucru-accesul-la-servicii-de-sanatate

%d blogeri au apreciat: