VIZITA DE LUCRU A CONDUCERII INSPECTORATULUI GENERAL AL POLIȚIEI LA TELENEȘTI

La data de 5 aprilie 2016, în incinta clădirii Consiliului raional, a avut loc întrunirea între conducerea Inspectoratului General de Poliție: Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, , Șeful DGSP a IGP, Mihail Ciubaciuc și Șeful Secției prevenire a DGSP a IGP, Dorel Nistor, cu Conducerea raionului Președintele raionului Telenești, Diana Manoli, Prim-Vicepreședintele raionului Vasile Harghel, Șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate și Primarii localităților din raion. Scopul fiind ridicarea nivelului de încredere a cetățeanului în Poliție, prin asigurarea creșterii calității serviciilor prestate de către angajații serviciilor polițienești precum și realizarea unui dialog eficient dintre autoritățile locale, serviciile desconcentrate și IGP. Discuțiile prioritare s-au axat pe rezultatele activităților desfășurate în domeniu, cu abordarea unor subiecte referitor la perspectivele de interes comunitar, problemele întîmpinate, modul de activitate şi colaborare întru eficientizarea parteneriatului dintre Poliție și societate. Tot în cadrul acestei ședințe de lucru, primarii au fost informați despre proiectul „Supraveghere de Vecinătate” şi beneficiile acestuia, care funcționează în Moldova pentru al treilea an consecutive, fiind bazat pe solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.
Tot în cadrul acestui eveniment, Conducerea raionului a participat la inaugurarea Biroului de consiliere și reabilitare psihologică pentru polițiști, dar și a Centrului de informare și prevenirecare este o parte componentă importantă a Secției securitate publică din cadrul Inspectoratului.
Aceasta este o primă inițiativă de acest gen, care are menirea de a ridica nivelul de informare a cetățenilor despre riscurile la care pot fi expuși și cum pot să-și protejeze proprietatea prin intermediul sistemelor care să le ofere siguranță maximă. De asistență și consultanță în cadrul Centrului vor putea beneficia toate persoanele care sunt interesate și doresc să-și protejeze propietatea de infractori.

 

https://docs.com/CRTelenesti/3081/vizita-de-lucru-a-conducerii-inspectoratului

%d blogeri au apreciat: