PROIECTUL PLANULUI ANTICORUPȚIE A RAIONULUI TELENEȘTI 2016 – 2021. DEZBATERI PUBLICE

La finele anului 2015, între Consiliul raional Telenești și asociația obștească ”AO Concordia ” și Centrul Național de Asistență și Informare a ONG-urilor din Moldova ”Contact”, a fost încheiat Acordul de Parteneriat și Colaborare, în vederea implementării proiectului ”Transparența și responsabilitatea autorităților publice prin activități comune ale mass-media și ONG-urilor locale și regionale”. Unul din scopurile acestui proiect este  identificarea unor soluții și întreprinderea unor acțiuni eficiente pentru prevenirea corupției și a comportamentului corupțional la nivel raional. Pentru atingerea scopului propus, prin dispoziția Președintelui raionului nr. 1 din 06 ianuarie 2016, a fost constituit Grupul de lucru pentru elaborarea Planului de prevenire a corupției și a comportamentului corupțional la nivel raional”, din cadrul căruia fac parte Consilieri raionali, funcționari publici, reprezentanți a societății civile, mediului de afaceri, justiției și mass – media. Totodată, pentru a asigura un grad de transparență ridicat, pe site-ul oficial al Consiliului raional a fost plasat un sondaj de opinie on – line, care avea drept scop identificarea domeniilor predispuse riscurilor corupției (chestionarul poate fi găsit aici).
               Astfel, în urma totalizării chestionarelor completate, inclusiv on – line, grupul de lucru cu suportul reprezentanților AO „Concordia” și a Centrului „Contact”, au identificat 4 direcții strategice, care reprezintă un risc sporit de predispunere la faptele corupționale, aceste domenii fiind:
1. Creşterea eficienţei mecanismelor de prevenire a corupţiei în administrarea patrimoniului public.
2. Eficientizarea mecanismelor de control în domeniul achiziţiilor publice cu aplicarea criteriilor de profesionalism şi integritate
3. Dezvoltarea sistemului de management al resurselor umane în vederea diminuării riscurilor asociate corupţiei.
4. Remedierea vulnerabilităţii la corupţie a serviciilor de asistenţă socială prin aplicarea profesionalismului, transparenţei şi echităţii.
În contextul celor expuse, prezentăm spre dezbateri publice Proiectul Planului de măsuri de tratare şi prevenire a riscurilor de corupţie conform direcţiilor strategice (2016 – 2021).

 

Sugestiile și recomandările față de Proiectul prezentat, pot fi enunțate mai jos la rubrica comentarii, sau expediate pe adresele de e- mail: posta@telenesti.md ; consiliul@telenești.md ori pe adresa poștală or. Telenești str. 31 August 1989 nr. 9. Desigur ne puteți contacta și pe paginile oficiale a Consiliului Raional Telenești de pe facebook , twitter , docs , ori la numerele de telefon 025822348; 025822057

%d blogeri au apreciat: