ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL

„Ziua Drapelului Național”, 27 aprilie, este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.

Drapelul tricolor a fost martorul devenirii noastre ca stat și ca națiune. Dar, în egală măsură, el este reperul pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când privim spre viitor. Tricolorul este dovada unității pe care trebuie să o păstrăm. Este dovada curajului și a spiritului de sacrificiu care trebuie să ne însuflețească atunci când ne construim viitorul.

Tricolorul este legământul pe care fiecare generație, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea țării și a credinței strămoșești. Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem cu toții datori să cinstim simbolurile identității noastre naționale”

În inima fiecărui cetățean, dovedirea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte, mai ales acum, în zilele noastre, când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor”

Simbolurile statale definesc identitatea unei țări. Cele trei culori ale stindardului național – roșu, galben și albastru – reprezintă atât trecutul glorios al poporului nostru, cât și aspirațiile noastre.

Respectul față de Drapelul și Stema de Stat este un omagiu adus înaintașilor care au luptat cu credință și sacrificiu pentru libertatea și independența țării.

Tricolorul reprezintă acel simbol care îi unește pe toți cetățenii Republicii Moldova în jurul valorilor democrației și libertății. Sub acest steag am pășit cu toții împreună, cu gândul la izbândă, spre un viitor mai bun.

Simbolurile naționale ne aduc aminte că avem datoria sfântă de a servi cu credință Patria, de a apăra unitatea și independența Republicii Moldova.

Ținînd cont de importanța simbolistica a drapelului național, Consiliul Raional Telenești, felicită toți cetățenii Republicii Moldova cu „Ziua Drapelului Național”

%d blogeri au apreciat: