LANSAREA ÎN PROFESIE A ASISTENȚILOR MEDICALI

          An de an, în miez de mai, scăldat de aroma florilor de măr sărbătorim ,,Ziua Internaţională a Nurselor”. Ocazie specială de a onora cele mai gingaşe fiinţe din marea familie pe nume ,,Sănătatea” – asistenţii  medicali. La moment în IMSP SR Teleneşti care numără  244 angajaţi, activează 85 asistenți  medicali, 94 la sută acoperire, toţi membri de sindicat. Despre nivelul de calificare vorbeşte faptul că 94 la sută  deţin categorie de calificare. Fenomenul de migraţie  se înregistrează şi în instituţia noastră, regretabil faptul că pleacă angajaţi cu o pregătire profesională excelentă.

          Administraţia instituţiei în frunte cu directorul domnul Alexei Bivol, şefii de secţii şi subdiviziuni, Administraţia Publică Locală, Președintele raionului Dna Diana Manole depun toate eforturile să întreprindă măsuri atractive pentru tinerii angajaţi. Astfel, în ultimii ani s-au îmbunătăţit considerabil condiţiile de spitalizare a  pacienţilor , condiţiile de lucru pentru angajaţi, avem performanţe în asigurarea cu aparataj modern, pentru asistenţii medicali s-a mărit cu cca 20 la sută veniturile salariale odată cu implementarea noului Regulament de salarizare a lucrătorilor medicali.

            Anul 2016 a fost un an cu noroc pentru instituţia noastră cînd după absolvirea  Colegiul de Medicină au fost angajate 5 asistente medicale. Acest eveniment s-a transformat într-o festivitate care a avut loc la Conferinţa cu genericul ,,Lansarea în profesie a asistenţilor medicali” cu  participarea Preşedintei Asociaţiei Nurselor din RM doamna Elena Stempovschii, Preşedintele raionului doamna Diana Manoli, Preşedinta Asociaţiei de femei Federaţia Sindicală ,,Sănătatea” doamna Ana Cazacu, reprezentantul Consiliului republican al asistenţilor medicali doamna Olga Pinteac.

   Despre reuşitele asistenţilor medicali a vorbit preşedinta filialei asociaţiei nurselor din instituţie, asistenta principală a spitalului doamna Ana Patraşco.

A urmat depunerea jurămîntului tinerilor specialişti 

Aceştea sunt ei,

A lui Hipocrat nepoţei

Care au făgăduit pe a lui nume

Că-şi vor consacra viaţa cu renume

În slujba umanităţii, izvorul sănătăţii…

        Primele persoane care le-au dorit succes pe tărîmul activităţii profesionale şi personale au fost directorul instituţiei domnul Alexei Bivol şi asistenta principală Ana Patraşco, simbolic li s-a atribuit panglica ,,Lansare în profesie”. Cu mîndrie şi onoare au fost înmînate carnetele sindicale de către preşedinta comitetului sindical doamna Larisa Grăjdeanu  şi asiguraţi tineri specialişti cu costume medicale din contul organizaţiei sindicale.

         Pentru activitate productivă, la Congresul asistenţilor medicali din republică, preşedinta filiale asociaţiei Nursing doamna Patraşco  Ana a fost decernată cu înalta distincţie ,,Trofeul” cu chipul Florence Naghting, prima asistentă medicală şi adus în colectiv, la moment, trofeul a fost transmis de către veteranii în muncă tinerilor specialişi pentru călăuză în activitatea medicală. A urmat schimb de mesaje intre  veterani şi tineri specialişti. S-au adus mulţumiri şi surprize în amintirea anilor ce trec  din partea  administraţiei, comitetului sindical veteranilor în muncă.

              De rînd cu toţi angajaţii a fost mîndră şi preşedinta raionului doamna Diana Manoli dorindu-le succese tinerilor specialiţi  şi-a mulţumit veteranilor în muncă pentru activitate. Au fost  decernaţi cu  diplome de menţiune şi ajutor material  toţi  veteranii în muncă, tinerii specialişti, alţi activişti sindicali din partea Federaţiei Sindicale ,,Sănătatea”,  pentru toţi angajaţii din instituţie cu prilejul apropierii zilei profesionale a lucrătorului medical şi farmacistului Federaţia Sindicală a cadonat 10,0 mii lei. Felicitări deosebite şi urări de sănătatea le-a dorit doamna Elena Stempovschii şi  Olga Pinteac. Conferinţa s-a încheiat  cu un spectacol prezentat de veteranii în muncă şi tinerii specialişti din instituţie. Cu prilejul zilei profesionale – Ziua lucrătorului Medical şi a Farmacistului, Comitetul sindical, administraţia instituţiei Vă adresează cele mai sincere felicitări şi urări de sănătate. Meritați tot respectul şi recunoştinţa din partea noastră pentru munca zi de zi, pentru situaţiile zbuciumate care vă răpesc din sănătate, pentru tot binele ce l-aţi făcut Vă Mulţumim foarte mult!!!

 

 

Cu respect Director

IMSP SR Teleneşti

 Alexei Bivol

preşedintele CS

Larisa Grăjdeanu

 

%d blogeri au apreciat: