ZIUA LUCRĂTORULUI MEDICAL ȘI A FARMACISTULUI – 2017

Cu prilejul sărbătorii profesionale, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, pe data de 16 iunie Consiliul raional Telenești a organizat  un concert pentru toți angajații sistemului medical din raion. De sărbătoare s-au bucurat cei peste trei sute de lucrători medicali veniţi din toate localitățile raionului,  la Casa de Cultă din or. Telenești.

Cu această ocazie, Președintele raionului Dna Diana MANOLI,  a adresat un mesaj de felicitare tuturor lucrătorilor medicali:

„Dragi lucrători din sistemul sănătății,

Cu prilejul sărbătorii profesionale, adresez în numele Consiliului raional și al meu personal, sincere felicitări!

Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea” – spunea Hipocrate. Într-adevăr, rolul lucrătorului medical într-o societate este vital, cu atât mai mult că sănătatea populației este o prioritate. Fiind una din cele mai vechi, profesia de medic este și una dintre cele mai nobile profesii din lume, dar și una de responsabilitate enormă.

Dumneavoastră sunteți cei care aduc bucuria continuității neamului în fiecare familie, care dăruiesc o rază de speranță suferindului, tratează boala și sufletul, cu multă abnegație, gândindu-vă în activitatea de zi cu zi, de obligația supremă – Jurământul lui Hipocrate.

În această zi, venim cu cele mai calde felicitări și sincere mulțumiri celor care au îmbrățișat aceste profesii, pentru devotamentul de care dau dovadă în munca de fiecare zi, pentru insistența și ardoarea profesională în salvarea vieții și sănătății populației, pentru sârguința și căldura omenească ce o dăruiți pacienților dumneavoastră.

Să fiți mereu plini de energie, răbdare, echilibru, iar dificultățile ce apar, să le depășiți cu tărie și încredere. Vă doresc multă sănătate Vouă și celor apropiați, devotament, împliniri pe plan personal și profesional, să aveți parte de căldura recunoștinței oamenilor pe care – i ajutați.”

Cu mesaje de profundă mulțumire şi urări de bine au venit și Șefii Instituțiilor Medico – Sanitare Publice din raion, partea oficială finalizându – se cu acordarea Semnului de Gratitudine a Consiliului raional pentru mai mulți lucrători medicali din r. Telenești.

Evenimentul a continuat cu un concert organizat de Secția Cultură a Consiliului raional, la care au participat Orchestra de muzică populară „Poiana Codrului”, Ansamblul de dans „Rotunda” din com. Suhuluceni, Ansamblurile de dans din com. Căzănești, s. Verejeni și com. Brânzenii – Noi, interpreții Alexei Codreanu, Vasilisa Răilean, Ilie Cazacu, Ion Murafa și Lilian Bălan.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, fiind instituită prin decret prezidenţial în anul 1994.

%d blogeri au apreciat: