ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR – ediția 2017

La data de 25 iunie, 2017, de Ziua Națională a Portului Popular, în preajma Casei de Cultură Căzănești, s-a desfășurat Festivalul regional cu genericul „Drag mi-i cântecul și portul”, organizat de Secția Cultură Tineret și Sport, în colaborare cu primăria Căzănești, cu suportul financiar al Consiliului Raional Telenești. La acest minunat eveniment au participat colective artistice din localitățile raionului. Festivalul a demarat cu parada portului popular, cu un mesaj de felicitare din partea președintelui raionului Telenești dna Diana Manoli, din partea gospodarului localității gazdă dlui Vasile Sîrbu și din partea șefului Secției Cultură Tineret și Sport dlui Pavel Casian. În cadrul Festivalului a avut loc un concurs de muzică populară cu genericul „Lume, lume, soro lume”, în memoria interpretei Tamara Chițaniuc originară din localitatea Căzănești, la care au participat talente de diferite vârste, din localitățile raionului.
A fost o sărbătoare de suflet în care s-a valorificat și s-a promovat costumul popular, care este un adevărat tezaur lăsat nouă de către strămoșii noștri, pe care-l purtăm cu multă mândrie. S-au cântat cântece folclorice, s-a dansat dansuri strămoșești și s-au etalat expoziții ale iscusiților meșteri populari.
Toți participanții au fost menționați cu diplome și premii bănești.
Mulțumim mult domnului Vasile Sîrbu, primar al localității Căzănești pentru găzduirea Festivalului și contribuția considerabilă adusă în organizarea acestui eveniment.

 

« 1 de 2 »

 

 

%d blogeri au apreciat: