INAUGURAREA STAȚIEI DE EPURARE A APEI DIN or. TELENEȘTI

Astăzi, 07 iulie 2017 la orele 10.00, în oraşul Teleneşti, la Staţia de epurare s-a desfășurat Festivitatea de inaugurare a Stației de epurare a apei din oraşul Telenești. Festivitatea a fost organizată de Primăria oraşului Telenești, cu participarea  Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și reprezentanții USAID Moldova.

La eveniment au participat, Vasile BÎTCA- Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Karen R. HILLIARD – Directorul Misiunii USAID/Moldova, Viorel JARDAN – director ADR Centru, Vadim LELIC – primar al or. Telenești, Vasile HARGHEL – prim – vicepreședinte al raionului Telenești, Primari ai localităților din raion, reprezentanții instituțiilor publice și societății civile din raionul Telenești, precum și cetățeni ai raionului.

În cadrul proiectului regional au fost construite circa 18 km de rețea de canalizare în s. Inești și or. Telenești, o Stație de epurare cu o capacitate de 700 m3/zi în orașul Telenești, o stație de pompare în s. Inești  și două stații de pompare în oraș. Astfel, după executarea acestor lucrări aproximativ 4000 de persoane beneficiază de  acces îmbunătățit la acest serviciu. Până în prezent au fost conectate circa 550 de gospodării casnice, instituții publice și agenți economici din raionul Telenești.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate instruiri pentru personalul „Apă Canal – Telenești” pentru a putea deservi stația de epurare nou construită.

Suma totală a acestui proiectului constituie 30 mln lei. Din suma totală, USAID a avut o contribuție de circa 500 000 $.

%d blogeri au apreciat: