FELICITĂRI CU 1 SEPTEMBRIE ȘI PRIMA ZI DE ȘCOALĂ

Stimați Profesori, educatori, elevi și părinți, Consiliul raional Telenești și Administrația raionului, Vă adresează cele mai frumoase felicitări cu ocazia Zilei Cunoștințelor – 1 septembrie.  Această zi  are o însemnătate deosebită, deoarece nu  reprezintă doar începerea unui nou an școlar, ci mai mult ca atât, marchează o nouă etapă în viața fiecărui elev, student și chiar profesor.  

De 1 septembrie, desigur, cele mai multe emoții sunt pe umerii plăpânzi a elevilor claselor I – îi, pentru ei, azi clopoțelul va răsuna pentru prima dată, iar acest răsunet le va marca începutul unei experiențe pe tărâmul cunoștințelor. La fel, o însemnătate deosebită această zi o are și pentru absolvenții claselor a IX – a și a XII – a, pentru care azi va răsuna ultimul prim clopoțel, amintindu-le de faptul că deja sunt la finele gimnaziului/liceului și urmează să dea dovadă de multă responsabilitate, perseverență și maturitate.  Fără îndoială, pentru a obține rezultatele propuse în procesul de formare a tinerilor generații, un rol crucial îl au educatorii, învățătorii și profesorii, care prin munca depusă zi de zi, prin dăruire de sine și răbdare, șlefuiesc caractere și formează personalități care vor putea schimba lumea.

Nelson Mandela afirma că: „Educația este cea mai puternică armă ce poate fi folosită pentru a schimba lumea.” , schimbarea spre mai bine a Țării noastre, pe care ne-o dorim cu toții, începe în școală, prin educarea tinerilor în spiritul valorile fundamentale ale societății: muncă, integritate, corectitudine, onestitate. Acestea sunt valorile pe care școala poate să construiască o societate de oameni de succes.

În acest context stimați Profesori, educatori, elevi și părinți, încă o dată, Vă urăm un an bogat în realizări frumoase, succes în atingerea obiectivelor trasate și desigur note cât mai mari pentru elevi și cele mai înalte aprecieri pentru profesori și părinți.

%d blogeri au apreciat: