SĂRBĂTOAREA NAȚIONALĂ „LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ”

Joi 31 august 2017 cu începere de la ora 10.00, la bustul lui „Mihai Eminescu” din or. Telenești a fost celebrată Sărbătorea Națională ”Limba Noastră cea Română”. La eveniment au participat reprezentați ai Consiliului raional Telenești, Serviciilor desconcentrate și descentralizate din raion, elevi și profesori ai Gimnaziului „Mihai Eminescu” și Liceul „Lucian Blaga” din or. Telenești, locuitori ai raionului.

Sărbătoarea a fost deschisă cu mesajul de felicitare a Dlui Vasile Harghel – Prim – Vicepreședintele raionului, prin care a reiterat importanța pe care Limba o reprezintă pentru identitatea unui popor, dar și faptul că aceasta reprezintă instrumentul de bază în unitatea și existența națiunii. Partea oficială a sărbătorii a fost completată de discursul Dnei Veronica Postolache – Director adjunct al Liceului „Lucian Blaga” din or. Telenești. 

Totodată, în cadrul evenimentului au fost desfășurate un șir de activități artistice, care au inclus recitalul de poezii al elevilor din or. Telenești, dar și piese dedicate limbii române interpretate de Alexei Codreanu, Veronica Bunu, Vasile Rotaru și Mihaela Dodiță.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: