17 SEPTEMBRIE 2017 – ZIUA LUCRĂTORULUI DIN SFERA SOCIALĂ A POPULAȚIEI

Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației

         Anual, în a treia duminică a lunii septembrie, este consemnată sărbătoarea Dumneavoastră profesională. Cu prilejul Zilei lucrătorului din sfera protecției sociale a populației aducem sincere felicitări și urări de bine tuturor angajaților din domeniu.

         Cu siguranță protecția socială este una dintre cele mai nobile meserii, asistentul social intervenind atunci când apar schimbări economice și sociale care afectează în mod disproporționat persoanele vulnerabile și comunitățile cu resurse financiare limitate.

         În pofida tuturor greutăților cu care vă confruntați, sunteți gata să oferiți zilnic sprijin și consiliere, consultanță sau intervenție urgentă celor care necesită susținere. Dvs sunteți cei care trăiți în fiecare zi cu gândul la nevoile celor din jur. Aceste calități cer permanentă perseverența, străduința și abnegația cu care vă dedicați muncii întru sporirea calității vieții pensionarilor, persoanelor defavorizate, pentru reabilitarea și integrarea celor aflați în dificultate.

        Vă exprimăm întreaga recunoştinţă pentru aportul adus la dezvoltarea serviciilor de asistenţă şi protecţie socială precum şi pentru munca  cu dăruire de sine, receptivitatea manifestată zi de zi faţă de persoanele care au nevoie de grijă şi atenţie deosebită

        Vă  dorim  sănătate, pace, prosperitate și realizări frumoase, soare în suflet și în casă, iar indicile recunoștinței pentru munca Dvs să se reflecte în bunăstarea și bucuria propriilor familii.

 

            Totodată, vineri 15 septembrie 2017, în Sala Mare a Consiliului raional, cu prilejul Sărbătorii profesionale a lucrătorului din sfera protecției sociale a populației, a fost organizat un eveniment festiv, la care au participat Administrația raionului, Angajații Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Telenești și managerii instituțiilor subordonate DASPF, asistenți sociali din localitățile raionului, primarii satelor și comunelor, reprezentanții  Serviciilor Desconcentrate și descentralizate, precum și Asistenți parentali profesioniști împreună cu copiii care beneficiază de îngrijire parentală. În cadrul Evenimentului cu mesaje de felicitare au venit Președintele raionului – Dna Diana Manoli, Prim – vicepreședintele Vasile Harghel, Șeful DASPF Dna Angela Sârbu, etc. 

           Unul din cele mai emoționante momente a evenimentului, a fost consemnat prin prestația copiilor aflați sub îngrijire parentală profesionistă, care au venit cu un recital de cântec și poezie, în semn de mulțumire și recunoștință față de cei care depun zilnic tot efortul fizic și moral, pentru a le oferi nu numai posibilitatea unui viitor mai luminos, ci și posibilitatea de a simți dragostea părintească și bucuria de a crește în sânul unei familii. 

           Evenimentul s-a finalizat cu un recital muzical oferit de către Interpretele de muzică populară Marcela Vuicu și Galina Maleca, care a oferit lucrătorilor din sfera protecției sociale a populației un moment de respiro, dar și posibilitatea de a încinge o Horă Moldovenească.

 

%d blogeri au apreciat: