UNIVERSUL MAGIC AL CULORILOR – PRIMA EXPOZIȚIE PERSONALĂ A CORNELIEI DRUȚĂ

          Învățământul artistic se înscrie în veriga învățământului general ca unul complementar, care are menirea  să dezvolte potențialul cognitiv, afectiv și acțional al copiilor și tinerilor să răspundă intereselor și opțiunilor acestora pentru timpul liber.

       Școala Raională de Arte Plastice N. Moisei este o instituție de învățământ artistic. Sarcinile de bază ale instituției sunt oglindite în planul de activitate anual, care este unul flexibil, adaptat la condițiile și cerințele societății actuale. Implementarea eficientă a planului de activitate impune respectarea și utilizarea conținuturilor, acordarea priorităților metodice și creative.Valorificarea creativității elevilor și profesorilor în cadrul activităților didactice este o condiție prioritară a instituției noastre.

         Unul din scopurile majore ale instituției noastre este promovarea elevilor talentați, care sunt acea picătură de culoare magică capabilă să schimbe lumea în ceva mai bun.

        Cei  13 profesori instruiesc şi educă  270 de elevi. Unul din acești elevi este  Druța Cornelia. Originară din s. Inești, r-ul Telenești a pășit în această lume miraculoasă a artei, Școala Raională de Arte Plastice „N. Moisei”, în clasa profesoarei Caprian Svetlana.

      De la vârsta de numai 8 anișori mânuțele ei firave știu să țină pensula și să facă cu ea minuni.

Drumul de la Inești la Telenești îl făcea ca o albinuță de la stup la floare. Totdeauna cu un surâs îngeresc pe față, era curioasă să afle cât mai mult din tainele picturii.

             După cum spunea și renumitul pictor Pablo Picasso „Dacă pictezi închide ochii și caută…”, astfel și Cornelia este într-o continuă căutare a sublimului ce o motivează să obțină noi performanțe nu doar pe tărîmul artei.

       Deși are doar 16 ani, a adunat în palmaresul său o colecție de premii și diplome care ne vorbesc despre munca asiduă pe care a îndeplinit-o în cei 8 ani în cadrul Școlii Raionale de Arte Plastice    „N. Moisei”, or.  Telenești.

      Expoziţia personală Universul magic al culorilor, a absolventei Cornelia Druţa organizată pe data de 22 septembrie 2017 în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. HASDEU”, Chişinău a fost susţinută în mare parte de Consiliul Raional Teleneşti, care este promotorul tinerei generaţii. Desigur Cornelia a fost susţinută de familie şi de Administraţia Publică Locală Ineşti.

 

Autor: Mardari Olga, Şcoala Raională de Arte Plastice N. Moisei, Teleneşti

 

« 1 de 3 »

 

Totodată, postul național de televiziune M1, a relatat despre acest eveniment următoarele: „Universul magic al culorilor” – este titlul primei expoziţii personale a Corneliei Druţă, inaugurată la Chişinău. Tânăra artistă este mândria Şcolii de Arte Plastice „Nicolae Moisei” din Teleneşti, unde a absolvit în acest an. Acum Cornelia este studentă la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din capitală, relatează Mesager.

Dincolo de emoţii şi responsabilitate, prima expoziţie personală este un prilej pentru Cornelia Druţă de a vedea cum sunt receptate lucrările de către privitorii din capitală, este un important examen.

„Este un pas spre realizare şi cunoaşterea lumii artelor. Pentru mine culorile sunt  mai mult decât o anumită impresie, culorile sunt practic viaţa mea, deoarece am cunoscut de mică această frumoasă parte a universului. Mai mult creez din sufletul meu, îmi creez stilul meu pentru a ajunge un nume în lumea artelor”, a spus tănăra.

Universul magic al culorilor Corneliei Druţă a fost înnobilat de prezenţa colegilor şi dascălii ei din  Teleneşti, încântaţi s-o susţină, să-i revadă lucrările.

Scriitorul Iulian Filip, pasionat şi el de pictură, susţine că tânăra, apreciată cu importante premii la concursurile naţionale de pictură, are un mare viitor în domeniul artelor plastice.

În cadrul expoziţiei personale „Universul magic al culorilor” sunt expuse 65 de lucrări realizate în anii de studii la Şcoala de Arte Plastice din Teleneşti.”

 
 

%d blogeri au apreciat: