SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ A VOLUNTARIATULUI – ediția a XI – a

În perioada 02-08 octombrie la nivel național, cât și raional s-a desfășurat „Săptămâna Națională a Voluntariatului”, ediția a XI-a, care este și cea mai amplă acțiune de promovare a voluntariatului și de a implica cât mai multă lume în acțiuni de voluntariat.

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) a început luni 02 octombrie în cadrul întruniri din incinta Consiliului raional, cu participarea reprezentanților tuturor  instituțiile care au fost implicate în acțiuni de voluntariat:

  1. Consiliul raional Telenești – Valeriu Lazarenco;
  2. Inspectoratul de Poliție Telenești – Mariana Plăcintă și Alexandru Pasat;
  3. Biroul de Probațiune Telenești – Ghenadie Bulat;
  4. Biblioteca Publică raională „Vasile Alecsandri”;
  5. O. Concordia – Eugenia Roșca;
  6. Publicația periodică „Cuvântul” – Ion Cernei.

Valeriu Lazarenco care a fost și coordonatorul raional pentru desfășurarea SNV, a prezentat planul de acțiuni pentru întreaga săptămână.

 Astfel pe parcursul întregii săptămâni s-au desfășurat diferite acțiuni în instituțiile de învățământ ale raionului ce s-au axat pe:

– importanţa și beneficiile voluntariatului,

– promovarea voluntariatului în rândul tinerilor și atragerea acestora în cadrul instituțiilor care sunt implicate permanent în acțiuni de voluntariat,

– predarea limbii engleze gratuit locuitorilor din raion care participă la instruire benevol,

– promovare produselor autohtone ale fermierilor din raion,

– informarea tinerilor despre răspunderea contravențională și penală a minorilor,

– atragerea tinerilor de a colabora cu Inspectoratul de Poliție Telenești în domeniul voluntariatului,

– instruirea elevilor cl. a VIII-IX în domeniul „Circulației rutiere” pentru ca ei ulterior să – i instruiască pe elevii claselor I-IV,

– acțiuni de prevenire și contracarare a situației criminogene din or. Telenești cu implicarea elevilor claselor a XII-a din Liceul Teoretic „Lucian Blaga” în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Telenești,

– acțiuni de salubrizare.

Toate aceste acțiuni au fost efectuate doar datorită implicării active a tuturor grupurilor de inițiativă enumerați mai sus, cărora le aducem mari mulțumiri pentru implicare activă și spirit de inițiativă. 

Totodată menționăm că în acțiunile de salubrizare au fost implicate și Primăria or. Telenești și a s. Leușeni, cărora la fel le mulțumim pentru implicare și inițiativă.             

Săptămâna s-a încheiat cu o masă rotundă, unde s-a făcut totalizarea acțiunilor desfășurate pe parcursul întregii SNV, iar la final, celor mai activi voluntari, nu doar în perioada SNV, dar și pe parcursul întregului an, le-au fost înmânate diplome din partea Președintelui raionului, maiouri și insigne cu inscripția „Voluntar/ă de nota 10”.

 

« 1 de 2 »

 

 

%d blogeri au apreciat: