ȘEDINȚA COMUNĂ DE LUCRU A AUTORITĂȚILOR LOCALE DIN 05 DECEMBRIE 2017

Pe data de 05 decembrie 2017 în incinta Sălii Mari de ședințe a Consiliului raional Telenești, a avut loc Ședința comună de lucru a autorităților publice locale cu reprezentanții Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, managerii Gimnaziilor și liceelor, Șefii serviciilor descentralizate și desconcentrate.

În cadrul ședinței de lucru au fost abordate mai multe subiecte inclusiv campania lansată de către Ministerul Afacerilor de Interne, inclusiv prin intermediu Inspectoratului de Poliție Telenești, sub genericul  „Din culisele poliției”, care are ca scop informarea tinerii generații despre activitatea poliției, rolul și obiectivele acesteia. La dezbaterea acestui subiect au fost invitați și tinerii ce au participat 2 zile în cadrul Companiei ”Din culisele Poliției”.
Cei prezenți au fost informați, despre campania menționată şi scopul acesteia, iar tinerii au relatat publicului experiența și emoțiile trăite în cele două zile în anturajul polițiștilor.


 

Totodată, în cadrul ședinței a fost prezentat raportul de activitate a Direcției Teritoriale Siguranța Alimentelor, pe parcursul anului 2017 și perspectivele de conlucrare cu administrația publică locală de ambele nivele. Raportul a fost prezentat de către Donos Constantin – Șef adjunct al Direcției, precum și reprezentanții Agenției pentru Siguranța Alimentelor.

Ședința s-a încheiat cu un seminar la care au participat primarii localităților, având tematica familiarizării acestora cu amendamentele operate la cadrul normativ, pentru implementarea Legii nr. 140/2013 privind protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți. Seminarul a fost moderat de către Dna Angela Sârbu – Șef DASPF și Dna Rodica Moraru – reprezentant al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

%d blogeri au apreciat: