SEMINAR DE INSTRUIRE A COLECTORILOR DECLARAȚIILOR DE AVERE ȘI A FUNCȚIONARILOR ELECTORALI

Vineri, 15 decembrie 2017, în incinta Sălii Mici de Ședințe a Consiliului raional, începând cu ora 09.00 a avut loc un seminar de instruire organizat de către Autoritatea Națională de Integritate a R. Moldova, care a avut drept scop diseminarea informației aferente procesului de colectare a declarațiilor de avere și interese a persoanelor angajate în instituțiile publice. Grupul țintă a seminarului de instruire a fost constituit din reprezentanți ai Consiliului raional, primării și servicii publice, responsabile de colectarea declarațiilor. Totodată, colectorii au fost instruiți sub aspectul implementării acțiunilor necesare ce decurg din Hotărârea Guvernului 673 din 28 august 2017, inclusiv sub aspectul necesității depunerilor declarațiilor în formă electronică, începând cu 01.01.2018, și a necesității completării Registrului electronic al subiecților declarării averii și intereselor personale, precum și în calitate de formatori pentru instituțiile publice pe care le reprezintă.

În alt context, tot vineri, începând cu ora 11.00 a avut loc și întrunirea organizată de Consiliul Raional și Comisia Electorală Centrală, sub genericul „Analiza post-electorală a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016. Codul electoral – 20 de ani de la adoptare”. La această întrunire au participat  funcționari electorali (președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din raion (scrutinul prezidențial 2016), ex-membri ai Consiliului electoral de circumscripție electorală nr. 34 Telenești, ex-președinți ai Consiliului electoral de circumscripție electorală nr. 34 din anii 1998 – 2016, evenimentul fiind moderat de către Secretarul Consiliului raional – Dl Sergiu Lazăr. În cadrul întrunirii au fost supuse examinării subiecte aferente procedurilor electorale, inclusiv modalități de îmbunătățirea a procesului electoral. 

Pe agendă au mai fost incluse subiectele:

  • Retrospectiva alegerilor prezidențiale 2016. Codul electoral – 20 de ani de la adoptare – moderat de către Doamna Rodica CIUBOTARU, vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale
  • Instruirea funcționarilor electorali  – prezentat de către Domnul Pavel CABACENCO, director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral

 

Întrunirea s-a finalizat cu desemnarea celor mai buni funcționari electorali de la alegerile prezidențiale din 2016, aceștia primind Diploma Comisiei Electorale Centrale.

          

%d blogeri au apreciat: