ZIUA POLIȚIEI NAȚIONALE – 2017

Luni, 18 decembrie 2017, în incinta Consiliului raional Telenești,  avut loc festivitatea solemnă dedicată „Zilei Poliției Naționale”, eveniment ce marchează  27 ani de la crearea Poliției Naționale. La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Administrației raionului, serviciilor desconcentrate și descentralizate, primarii localităților și desigur actuali și foști  polițiști ai Inspectoratului de Poliție Telenești, precum și invitații de onoare:

Președintele raionului – Dna Diana MANOLI; Vicepreședintele raionului – Dna Ecaterina FURCULIȚĂ;

Șeful adjunct al Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat – Dl Anton LORETI; Procurorul șef al raionului – Dl Vasile CIUBOTARU; Judecătorul din judecătoria Orhei – Dna Ludmila IARMALIUC; Ex – comisarul raionului și Ex – viceministru al MAI – Dl Iurie CHEPTĂNARU; Ex – comisarii – Dnii Ion FURTUNĂ, Ruslan TODUA și Alexandru TUDOR; Președintele organizației veteranilor MAI – Dl Aurel CONEA și Blagocinul r. Telenești, preot militar  Mihail BOLDESCU.

Sărbătoarea a fost deschisă de către Șeful Inspectoratului de Poliție Telenești, Dl Alexei Vrăjitorul, care a venit cu un mesaj de felicitare adresat polițiștilor care zi de zi își riscă viața pentru a apăra ordinea de drept, dar și cu mesaje de mulțumire și recunoștință polițiștilor care  au activat în inspectoratul Telenești, inclusiv celor care au decedat la datorie și a celor care au luptat în 1992, pentru integritatea Republicii Moldova.

În continuarea evenimentului, Președintele raionului, Dna Diana MANOLI a adresat din numele administrației, următorul mesaj de felicitare:

„Astăzi Poliția națională sărbătorește cea de-a XXVII-a aniversare de la înființare.

Pe parcursul acestor ani cu toții împreună și fiecare în parte a-ți demonstrat că sunteți conștienți de obligațiunile și responsabilitățile pe care le îndepliniți. Permanent sunteți implicați în evenimentele și acțiunile importante, asumându-vă riscuri atunci când trebuie să-i ajutați pe cei în pericol, iar sacrificiul adus pentru apărarea independenței Republicii Moldova este cea mai elocventă dovadă în acest sens.

Contând că în zilele de grea cumpănă pentru Republica Moldova, poliția și-a  făcut cu cinste datoria și a cucerit încrederea și respectul bine meritat al cetățenilor, oricât iar fi fost de greu polițiștii au găsit în sine putere de a garanta exercitarea liberă de către cetățeni, drepturile lor constituționale și de asigurare a ordinii publice.

Au trecut pe neobservate anii, dar pe umerii funcționarilor de poliție rămâne aceiași responsabilitate, pe care o încredințează poporul, procesele democratice îi obligă, pe funcționarii de poliție, să asigure colaborarea cu diverse grupuri de cetățeni, tocmai de aceia alături de măiestria profesională se cere și o bună pregătire generală, volitivă și morală.

În contextul transformărilor care s-au produs în societate între anii 1990-2017, cu toate dificultățile economice generate, în perioada de tranziție, poliția națională a fost angajată permanent într-un amplu proces de restructurare menit să-și confere atribuțiile unui organism modern întru serviciul poporului, gata oricând să contribuie la garantarea democrației constituționale.

Trec anii se schimbă formele de activitate, rămâne neschimbat doar pericolul infracțional ce amenință securitatea societății și pe umerii generației actuale de funcționar de poliție, stau sarcini mari, și problema combaterii criminalității și asigurării ordinii de drept rămâne a fi permanent actuală.

Dumneavoastră îndepliniți cea mai nobilă misiune în stat, apărați drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului, asigurați liniștea și ordinea în societate.

Cu ocazia aniversării XXVII-a de la formarea poliției Republicii Moldova, Vă adresăm sincere felicitări și vă exprimăm profunda recunoștință pentru eforturile depuse la asigurarea ordinii de drept și succesele obținute pe parcursul anilor.

Tuturor veteranilor le aducem mulțumiri pentru munca care au desfășurat-o în interesul societății. Vă dorim tuturor precum și celor apropiați realizării profesionale și succese.”

În continuarea evenimentului, mesaje de felicitare au fost transmise și de către invitați, inclusiv: Dna Ludmila Iarmaliuc și Dnii Vasile Ciubotaru, Iurie Cheptănaru, Aurel Conea și Mihail Boldescu.

Partea oficială a sărbătorii, s-a încheiat cu menționarea polițiștilor care s-au remarcat prin activitatea lor în anul 2017, aceștia fiind premiați cu Diplome și Semne de Gratitudine.

Evenimentul s-a finalizat cu un concert dedicat polițiștilor, susținut de interpretele Anișoara Puică și Lia Tăburcean.

 

%d blogeri au apreciat: