MĂRȚIȘOR ȘI-O MARE DE IUBIRE

La Telenești, alaiul primăverii, în chiar prima ei zi a făcut popas mai întîi la Muzeul Raional de Istorie și Etnografie, unde a avut loc inaugurarea expoziției-concurs ,,Mărțișorul, vestitorul drag al anotimpului de înviere” ediția a IX (2018).

Sala a fost împodobită din abundență cu cele  mai reușite mărțișoare din colecția respectivă a instituției, numărul acestor obiecte tinzând a se egala, într-un final preconizat pentru viitorul apropiat, cu numărul total al populatiei raionului nostru. În atare direcție își depun eforturile meșterii populari (filiala Telenești), care au asistat cu o deosebită plăcere la activitata nominalizată .

Bineînțeles, au venit cu felicitări și urări de bun augur prietenii de nădejde ai muzeului:

  • Pavel Casian , Șeful Secției Raionale Cultură cu echipa sa;
  • Dna Maria Vleju, sef-adjunct al Direcției Educație;
  • Dna Silvia Babără, directoarea Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga,, însoțită de profesoare-lingviste impreuna cu elevii clasei a X-a.
  • Dna Elena Ilescu, directoarea muzeului, în mesajul de salut a subliniat specificul ediției curente: descoperirea noilor sclipiri de talent și originalitatea la procesul de confecționare a mult-îndrăgostitului simbol național.

Oaspeții, invitați să-și prindă la piept câte o asemenea emblema calendaristică, au ascultat, cu multă plăcere, melodii despre dragoste, femeie, mamă, primăvară în interpretarea micilor soliste de la Centrul de Creație, sub îndrumarea lui Adrian Levițchi, un vechi și devotat amic al instituției.

Respectiva acțiune muzicală a fost un preludiu pentru deschiderea Festivalului Raional ,,Mărțișor 2018”

%d blogeri au apreciat: