DONEAZĂ SÂNGE! DĂRUIEȘTE VIAȚĂ! AJUTĂ PE ALȚII SĂ FIE PRINTRE NOI!

În fiecare an la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta o recompensă în schimb. Sloganul pentru campania din acest an este “Ajută și pe alții să fie printer noi! Donează sânge! Dăruiește viață!” ce simbolizează legătura între oamenii sănătoși care donează sânge și oamenii bolnavi ce au nevoie de transfuzii de sânge și component sanguine.

Obiectivele principale ale Campaniei de promovare a donării de sânge voluntare în contextul celebrării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge din anul acesta sunt:

  • De a aduce mulțumiri donatorilor de sânge și încurajarea donatorilor de sânge primari pentru a deveni donatori de sânge sistematici.
  • Sensibilizarea comunității la donarea de sânge ca un act altruist, asigurând cu donări de sânge voluntare, neremunerate și sistemice.
  • Sporirea gradului de conștientizare a opiniei publice privind necesitatea unui număr stabil de donări de sânge voluntare și neremunerate pe tot parcursul anului, pentru a menține constant rezervele și autoasigurarea țării cu produse sanguine.
  • Promovarea și cooperarea, inclusiv la nivel internațional, pentru asigurarea unui consens, privind principiile donărilor de sânge voluntare și neremunerate, sporind în același timp siguranța și disponibilitatea sângelui.
  •  

În contextul celor expuse,  în incinta Spitalului raional Telenești, va fi deschis un centrul unde voluntarii vor avea posibilitatea de a dona sânge. Astfel, doritorii de a dona sânge, din raionul Telenești, sunt așteptați pe data de 06 iunie, începând cu ora 08.00 în incinta Spitalului raional, or. Telenești str. Ciprian Porumbescu nr. 8. Ajută și pe alții să fie printre noi! Donează sânge! Dăruiește viață! 

%d blogeri au apreciat: