Prezentarea Raportului nr. 2 de Monitorizare a transparenței activității administrației publice locale.

Miercuri, 30 mai 2018 în incinta Consiliului raional Telenești, de către reprezentanții Asociației „Promo Lex”, a fost prezentat Raportul nr. 2 de Monitorizare a transparenței activității administrației publice locale de nivelul II și a UTA Găgăuzia.

 Inițiativa de monitorizare a transparenței activității administrației publice locale, este finanțată de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în cadrul Programului „Democrație, Transparență și Responsabilitate” și are ca scop îmbunătățirea calității proceselor administrative decizionale și responsabilizarea actorilor implicați. Totodată, aceste rapoarte având misiunea de a verifica conformitatea gradelor de transparență a proceselor decizionale derulate de către APL.

Din punct de vedere tehnic, Raportul a fost elaborat de către echipa centrală a Asociației Promo-LEX în baza analizei formularelor de raportare completate de monitori pentru perioada 01 iulie – 31 decembrie 2017, și anume: 35 de formulare de monitorizare generală; 162 formulare de monitorizare a ședințelor autorităților reprezentative și deliberative; 35 formulare de intervievare a reprezentanților APL și 105 formulare de intervievare a părților interesate; 223 de formulare de intervievare a consilierilor APL II pe subiectul percepției utilizării abuzive a resurselor administrative.

 

Conținutul integral al Raportului poate fi vizualizat, accesând: Raportul nr. 2 de Monitorizare a transparenței activității administrației publice locale de nivelul II și a UTA Găgăuzia.

%d blogeri au apreciat: