EDUCAȚIA DIGITALĂ – O REALITATE ȘI O NECESITATE A ZILELOR NOASTRE

Astăzi, 11 septembrie 2018, Președintele raionului, doamna Diana MANOLI a participat la ședința de înmânare a tabletelor pentru învățătorii de la clasa I-âi.

Ultimii 20 de ani sunt marcați de transformări esențiale în modelul de comunicare între oameni. Tehnologiile Informaționale și de Comunicare (TIC) au devenit o realitate și o necesitate zilnică a omului, indiferent de vârsta lui.

Pentru că procesul de informatizare avansează vertiginos, Familia, Grădinița și Școala – factori decisivi în educația membrilor societății – trebuie să se adapteze la era digitală, pentru că a trăi în această eră înseamnă a avea noi competențe, iar copiii, elevii trebuie să facă față provocărilor lumii moderne.

În acest context, a apărut necesitatea formării și dezvoltării la copii a competențelor digitale.

După ce Primul Ministru al Republicii Moldova, dl P.Filip, la o ședință a Guvernului, a anunțat despre importanța educației digitale a copiilor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a început traducerea în viață a acestui deziderat.

Astfel, din 01 septembrie, anul școlar 2018-2019, elevii din clasa I-a vor studia modulul ”Educație digitală”.

Mai mult decât atât, la 07 septembrie, într-o atmosferă solemnă, distinsă, a fost lansat modulul ”Educația digitală”, iar ministrul educației, doamna Monica BABUC a înmânat șefilor OLSDÎ 1850 tablete, ceea ce înseamnă câte o tabletă pentru fiecare învățător al claselor I-a. Este pentru prima oară, când, în scopul realizării unui obiectiv educațional semnificativ – educația digitală – se oferă și instrumentul de bază – calculatorul.

Inițiativa a fost preluată de șeful DGE Telenești, doamna Alina PASCARU, care a invitat în centrul raional managerii, învățătorii claselor I-a din școlile raionului pentru un frumos și emoționant eveniment: înmânarea într-o atmosferă de sărbătoare a tabletelor oferite de către MECC al Republicii Moldova.

Doamna Alina PASCARU a ținut să menționeze inițaitivele și inovațiile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, care vor contribui plenar la modernizarea educației și racordarea învățământului din Moldova la cel european, axat pe valori general – umane.

Urmează realizarea acestor inițiative semnificative, una dintre care este și cea despre acordarea profesorilor, învățătorilor a unor sume importante pentru asigurarea didactică a fiecărei discipline școlare.

De la eveniment nu puteau să lipsească copiii, cei pentru care sunt planificate importante transformări inovative în anul școlar 2018-2019, dar și în anii care vor urma. Câțiva elevi de la Gimnaziul ”Mihai Eminescu”din Telenești,însoțiți de învățătoarele Spancioc P., Dascăl E., au oferit evenimentului o doză mare de prospețime și optimism în realizarea dezideratelor educației.

La evenimentul de lansare a modulului ”Educație digitală” a participat Președintele raionului, doamna Diana MANOLI, care a avut pentru elevi, învățători, manageri cuvinte frumoase, încurajatoare și de încredere în realizarea cu succes a educației digitale.

A urmat un cusr scurt de educație digitală, oferit la ecranul din fața participanților de către doamna Nicolaev Svetlana, metodist în cadrul DGE Telenești.

Evenimentul a culminat cu înmânarea, în aplauzele celor prezenți, tabletelor de către Președintele raionului, doamna Diana MANOLI și șeful DGE, doamna Alina PASCARU.

%d blogeri au apreciat: