SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ A VOLUNTARIATULUI

Miercuri, la 26 septembrie, în incinta Palatului de Cultură s-a desfășurat seminar de instruire pentru lucrătorii din domeniul culturii din raionul Telenești. Angajații caselor de cultură, conducătorii artistici au fost informați și despre Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 „Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a XII-a.

Coordonatorul regional, Valeriu Lazarenco a anunțat că în perioada 1 – 7 octombrie 2018 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 „Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a XII-a, cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului în Moldova. 

SNV este evenimentul care mobilizează un număr mare de organizaţii şi cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii. Pe parcursul acestei săptămâni, în toate raioanele republicii, inclusiv în raionul Telenești se vor realiza campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, şezători, instruiri etc.. Activitățile organizate în cadrul săptămânei naționale a voluntariatului au scopul de a sensibiliza, de a aduce schimbarea în bine a oamenilor și a societății, incluisv pentru promovarea şi recunoaşterea importanţei voluntariatului în comunitate.

Vă invităm, stimați teleneșteni să vă implicați în evenimentele planificate în localitate, să participați alături de organizatori la activitățile care vă sunt aproape de suflet și să dăm valoare împreună voluntariatului. Timp de o săptămână, SNV aduce împreună sute de voluntari de toate vârstele, din toată ţara. Acest tip de voluntariat aduce împreună voluntari din generații diferite, vârstnici, adulți şi tineri, care pun cot lângă cot și umăr lângă umăr pentru schimbarea în (mai) bine a comunităţii lor. 

Săptămâna Națională a Voluntariatului este organizată în cadrul Programului de Granturi 2018 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetări.

Menționăm că toate pozele de la activitățile de voluntariat organizate în SNV 2018, care vor fi distribuite pe relețele de socializare folosind hashtag-ul „#SNV2018” vor participa automat la concursul celor mai interesante poze din SNV 2018, iar câștigătorii vor primi premii de la TDV / Coaliția Voluntariat. 

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV) şi susţinut prin proiectul „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor”, din cadrul Programului anual de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

De aceea, dragă actual sau viitor voluntar, te invităm să te conectezi la organizațiile și instituțiile din comunitatea ta care sărbătoresc voluntariatul în această săptămână, să le cunoști programele și echipele, să participi la activitățile propuse de ele, să privești cu alți ochi oportunitățile de implicare și, de ce nu, să propui chiar TU activități care ajută pe cineva sau abordează o nevoie. Poți face asta acum sau în orice zi a anului, cu prietenii, cu colegii de clasă sau de birou, cu verișorii și unchii, cu mama sau bunicul; indiferent de ce alegeți să realizați, îți garantăm o energie mai bună, idei noi, vitalitate, zâmbete, satisfacție și chiar poftă de a continua.

Așteptăm pozele de la eveniment la adresele de e-mail: consiliul@telenesti.md sau posta@telenesti.md          

   Pentru detalii:Valeriu LAZARENCO, Coordonator Raional SNV Telenești; Jurist, Consiliul Raional Telenești: jurist@telenesti.md, 0(258) 22793, 0(258) 22348.

%d blogeri au apreciat: