”DARURILE TOAMNEI” ÎN SATUL SCORȚENI

Mare sărbătoare în satul Scorțeni. Locuitorii satului au sărbătorit alături de autoritățile locale și raionale cu preparate tradiționale și muzică populară, la 25 noiembrie, cea de-a doua ediţie a sărbătorii toamnei  „Darurile Toamnei”.

Primarul satului Scorțeni, dna Tamara Verejan, inițiatoarea evenimentului, a comunicat că festivatatea a întrunit în sine două motive de sărbătoare: unul datorat faptului că s-a încheiat strânsul roade, iar cel de-al doilea rezidă că în ultima duminică a lunii noiembrie este marcată Ziua Agricultorului.

Printre oaspeții de onoare ai sărbătorii s-au numărat Diana Manoli, președintele raionului Telenești, alături de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Angel Agache, șefa Direcției Generale Educație, Alina Pascaru, șeful Secției Cultură, Tineret și Sport, Pavel Casian și primari etc.

Pe culoarul Căminului cultural, printre florile toamnei cu coloritul fermecător, s-au regăsit toate gospodinele și gospodarii din sat care au expus frumos produse tradiționale agro-alimentare, dulciuri, băuturi autohtone, obiecte de artizanat și ceramică, confecţii, produse naturiste, porturi tradiționale. Colectivul de angajați de la Grădinița ”Andrieș”, de la  Gimnaziul ”Nicolae Holban”, Agenții Comerciali, Atelierul de croitorie, meșterii populari și chiar crescătorii de oi au contribuit la amenajarea expozițiilor gastronomice. Grătarele încinse au pregătit frigărui pentru tot satul, iar vinurile alese și sarmalele au fost îndeajuns pentru fiecare.

Potrivit, dnei Tamara Verejan, această dublă sărbătoare a avut drept scop să reunească comunitatea într-o atmosferă prielnică și caldă pentru o regăsire de armonie ce exista cândva între locuitori, de reanimarea valorilor uitate precum omenia, cumsecădenia, prietenia, spiritul de echipă și altele.

De asemenea, nelipsită de la festivitate a fost muzica și dansul. Momentele artistice au fost susținute de Ansamblurile Folclorice din satul Chiștelnița, Țînțăreni, Căzănești și oaspeți din satul Mateuți, raionul Rezina. Reprezentanții Secției Cultură, Tineret și Sport au fost desemnați jurații pentru proba artistică a sărbătorii.

Pentru proba culinară au fost format un juriu din conducerea raionului și oaspeții evenimentului.

Toți participanții au beneficiat de premii, cadouri și voie bună. Printre premianți au fost desemnați și cei mai buni mecanizatori din sat.

Organizatorii evenimentului aduc sincere mulțumiri agenților economici ”NisipFros”, Agro Eco Sector”, Bîrnad Agro”, inclusiv fiecărui locuitor și oaspete care au controbuit esențial la desfășurarea cu succes a sărbătorii.

 

 

%d blogeri au apreciat: