DESCHIDEREA OFICIULUI MEDICULUI DE FAMILIE DIN NEGURENI

În raionul Telenești continuă construcțiile capitale a obiectelor sociale cu importanță strategică. Circa 2 milioane și 800 de mii de lei au fost investiți pentru construcția din temelie a Oficiului Medical de sănătate din satul Negureni.

Luni, președintele raionului Diana Manoli, vicepreședintele Ecaterina Furculiță, deputatul Anghel Agache, împreună cu alți oficiali din  raion au participat la recepția de deschidere oficială a noului oficiu.

Potrivit spuselor primarului, Gheorghe Munteanu, proiectul a început acum 6 ani. Acum edificul nou dispune de toate condițiile și comoditățile necesare pentru acordarea serviciilor medicale de sănătate. Aici vor activa doi medici de familie care vor deservi peste 3.000 de localnici. Sălile de primire a bolnavilor sunt spațioase, încălzite și dotate cu tehnică necesară.

Inaugurarea s-a petrecut pe acorduri de fanfară,  iar cu binecuvântarea preotului, localul nou a fost sfinţit.

„Acordarea primul ajutor medical în caz de stări de urgenţă. Tot aici beneficiază de consultaţia medicului de familie. Un tratament indicat de alţi specialişti. Se fac electrocardiogramele. Toate investigaţiile profilactice”, a menţionat Anatolie Cristea, medicul şef al Centrului de Sănătate Căzăneşti.

Tot atunci, în localitate a fost dat în exploatare o porţiune de aproape 900 de metri de drum, renovată prin programul guvernamental „Drumuri bune”. Pentru aceste lucrări au fost alocate 2 milioane și 250 de mii de lei. Aceasta porțiune unește centrul comunei cu instituțiile publice.

Pentru anul următor, primarul intenționează să aplice la programul Drumuri Bune 2, pentru a renova o altă arteră de aproape un kilometru.

%d blogeri au apreciat: