27 DE ANI DE LA ÎNCEPUTUL ACȚIUNILOR DE LUPTĂ PENTRU APĂRAREA INTEGRITĂȚII ȘI INDEPENDENȚEI REPUBLICII MOLDOVA

La 2 martie s-au împlinit 27 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Reprezentanți ai autorităților publice locale, participanți  la  conflictul  de  pe  Nistru, angajați ai Serviciilor desconcentrate și descentralizate, inclusiv efectivul Inspectoratului de poliție Telenești, s-au adunat la monumentul  „Eterna  memorie  a  eroilor  căzuți„ pentru a participa la ceremonia de comemorare a victimelor acestui conflict armat.

În fața asistenței a luat cuvânt vicepreședintele raionului, Dna Ecaterina Furculiță, pentru a aduce omagiu celor care și-au jertfit viața pe altarul păcii și independenței plaiului natal, dar și pentru a-i susține pe cei care poartă în suflet și pe corp rănile războiului.

După minutul de reculegere ținut în memoria celor căzuți în luptele de pe Nistru, au fost depuse flori la  la  monumentul  „Eterna  memorie  a  eroilor  căzuți„    după  care  manifestația  a continuat cu lansarea turneului de minifotbal, consacrat în momeria eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

În competiție s-au înscris 15 echipe din diferite localități ai raionului Telenești, iar meciurile se desfășoară la baștina celor care, prin propriul sacrificiu, prin înalt devotament, bărbăție și eroism și-au adus destoinica contribuție la apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. 

Duminică, pe terenul de sport din Telenești, se vor disputa meciurile finale, în cadrul cărora vor fi desemnați și premiați participanții.

 

%d blogeri au apreciat: