Turneul la Tenis de Masă, ediția 2019

În data de 23 martie 2019, în incinta Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, or. Telenești, s-a desfășurat Turneul la Tenis de masă, cu participarea echipelor din localitățile raionului. Astfel, 

Locul I i-a revenit echipei din s. Ciulucani, menționată cu Cupă și premii bănești;
Pe Locul II s-a plasat echipa din s. Budăi, menționată cu diplome și premii bănești;
Pe Locul III s-a plasat echipa din s. Sărătenii Vechi, menționată cu diplome și premii bănești.

Turneul a fost organizat în scopul popularizării tenisului de masă, cât și dezvoltarea spiritului competițional în rândurile tinerilor.

Practicarea unui sport încă de la o vârstă fragedă este recomandată pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Tenisul de masă este atât un sport al minții, cât și al corpului. Deoarece nu este un sport de contact, tenisul de masă este un sport unde nu au loc accidentări dese. De obicei, gradul de dificultate, de forță și de rezistență necesare evoluează odată cu nivelul de pregătire, astfel încât riscul accidentărilor este foarte mic. Pentru că nu întrebuințează o grupă de mușchi mai mult decât pe altele, tenisul de masă este benefic la vârsta copilăriei. Corpul este lăsat să se dezvolte armonios, fără a fi deformat, pentru că acest sport combină agilitatea de a răspunde la loviturile adversarului cu rapiditatea de organizare a propriei strategii.

Principalele beneficii aduse de tenisul de masă sunt:

• sporirea concentrării și a stării de vigilență

• stimularea funcționării creierului

• dezvoltarea gândirii strategice

• antrenarea coordonării văz / mână

• exercițiu fizic pentru toate grupele de mușchi,fără a deforma organismul

• un bun mijloc de socializare

Tenisul de masă este indicat copiilor cu o constituție mai puțin atletică sau în cazul în care musculatura se dezvoltă într-un ritm mai încet. Practicarea acestui sport crește mobilitatea corpului și ajută la dezvoltarea musculaturii. Este excelent în cazul copiilor care nu au răbdare sau nu reacționează bine la emoții.

%d blogeri au apreciat: