FESTIVALUL- CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ „CONSTELAȚIA TALENTELOR„ EDIȚIA I, 2019

În data de 7 aprilie, 2019, în incinta Centrului de Cultură Telenești s-a desfășurat prima ediție a Festivalului- concurs de muzică ușoară „Constelația Talentelor”. Acest Festival a întrunit 24 de talente din diferite localități ale raionului, care au concurat pe categorii de vârstă. A demarat evenimentul cu mesajul de salut al deputatului în Parlamentul Republicii Moldova , Angel Agachi, care a menționat că acest Festival este binevenit și a urat succes tuturor participanților. A fost un concurs deosebit, fascinant pentru spectatori și complicat pentru juriu, deoarece toți participanții au dat dovadă de un talent. Însă onoratul juriu, alcătuit din experți, interpreți de muzică ușoară: Angela Cabari – Roșcovan – Președintele juriului, Aurica Cordineanu, Ion Ioniță – sosia lui Iurie Șatunov, Aurel Sîrghi și Șeful Secției Cultură Tineret și Sport Telenești, Pavel Casian, și-au îndeplinit misiunea obiectiv, încurajând participanții prin interpretarea câtorva melodii. 
Astfel, Premiul Mare, Trofeul Festivalului – concurs de muzică ușoară „Constelația Talentelor”, înmânat de vicepreședintele raionului Telenești doamna Ecaterina Furculiță, a fost obținut de tânărul Mardari Dorian din localitatea Ghiliceni, prin interpretarea piesei „Codrii mei” autor text Petre Cruceniuc, muzică Eugen Doga.
La categoria de vârstă 18 – 28 ani: 
Locul I i-a revenit domnișoarei Bargan Mădălina din s. Ordășei; 
Pe Locul II s-a plasat Roșca Ana – Maria din s. Hirișeni;
Locul III i-a revenit lui Corciu Gheorghe din or. Telenești.
Cu premiu special a fost menționată Mihaela Mîțu din s. Chiștelnița.
La categoria de vârstă 29 -40 ani: 
Pe Locul I s-a plasat Berezovschi Vitalie din s. Căzănești;
Cu Locul II a fost mențuinată Ana Străjescu din s. Verejeni;
Locul III i-a revenit lui Popa Efim din s. Ciulucani.
Cu premiu special a fost menționată Elena Casapciuc din or. Telenești.
În categoria de vârstă 41 – 55 ani:
Pe Locul I s-a plasat Viorel Balan din or. Telenești;
Locul II i-a revenit doamnei Ana Negru din s. Budăi;
Pe Locul III a fost menționat Iurie Pascaru din s. Negureni;
Premiu special i-a revenit doamnei Țopa Nina din s. Chițcanii Vechi.
Participanții la Festivalul- concurs de muzică ușoară au fost menționați cu diplome și premii bănești. A fost un eveniment de excepție, o adevărată Constelație a Talentelor Teleneștene!

%d blogeri au apreciat: