COMUNICAT INFORMATIV cu privire la măsurile de profilaxie a situațiilor de risc specifice în perioada estivală

În legătură cu deschiderea sezonului estival, președintele Comisiei Situații Excepționale a raionului Telenești, dna Diana Manoli a emis dispoziția cu privire la ,,Cu privire la măsurile de profilaxie a situațiilor de risc specifice în perioada vacanței de vară a copiilor „ și dispoziția ,,Cu privire la asigurarea apărării împotriva incendiulor la taberele de odihnă a copiilor și în locurile de agrement în fâșii forestiere și în apropiere de bazinele acvatice” (textul dispoziilor de anexează mai jos)

Prin urmare, în legătură cu perioada caniculară anunțată pe tot teritoriul țării, președintele CSE Telenești aminteșete că salvatorii îndemnă oamenii să fie atenți atunci când merg în spații de agrement, să opteze pentru scăldatul în bazine acvatice cu stații de salvare și să monitorizeze strict minorii. În condiții de temperaturi ridicate, crește semnificativ riscul de izbucnire a incendiilor.

În acest sens pompierii recomandă cetățenilor respectarea regulilor antiincendiare în special la igienizarea gospodăriilor. Mai mult, specialiștii îndemnă proprietarii și administratorii lanurilor cu cereale să monitorizeze starea acestora, întrucât o simplă sursă de foc poate provoca incendii de proporții.

Totodată se recomandă:

• evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18;
  • purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale;
  • consumul zilnic a circa 1,5 – 2 litri de lichide;
  • evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice;
  • reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

%d blogeri au apreciat: