FESTIVALUL REGIONAL „DRAG MI-I CÂNTECUL ȘI PORTUL”

În Duminica frumoasă de 23 iunie 2019, în localitatea Leușeni, r. Telenești, Secția Cultură Tineret și Sport, cu suportul financiar al Consiliului raional Telenești, în parteneriat cu primăria localității, a organizat și desfășurat a IV-a ediție a festivalului regional „Drag mi-i cântecul și portul” cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular. A fost o sărbătoare de suflet cu participarea a zece colective artistice din localitățile raionului, care au cântat și dansat folclorul strămoșesc și au purtat cu mândrie costumul popular.

Nu au lipsit nici expozițiile meșterilor populari din s. Leușeni, amenajate cu mult gust în parcul din localitate, unde s-a desfășurat evenimentul.

Un farmec aparte au redat expozițiile Muzeului raional de Istorie și Etnografie Telenești și a Școlii de Arte Plastice „Nicolae Moisei”. Cu un buchet de melodii populare, a încheiat Festivalul Orchestra de muzică populară „Poiana codrului” de la Centrul de Cultură Telenești, după care a urmat menționarea colectivelor artistice participante cu diplome și premiii bănești. 

Venim cu sincere mulțumiri domnului Anatol Pasat, primar de Leușeni pentru aportul considerabil în organizarea și desfășurarea Festivalului regional „Drag mi-i cântecul și portul”.

« 1 de 2 »
%d blogeri au apreciat: