FESTIVALUL – CONCURS RAIONAL FOLCLORIC „HORA SÂNZIENELOR” EDIȚIA 2019

Duminică, 7 iulie, 2019, s-a desfășurat a V-a ediție a tradiționalului Festival –concurs folcloric „Hora Sânzienelor”. A fost o adevărată sărbătoare care a adunat multă lume bună din întregul raion Telenești. Spectatorii au avut parte de cântece și dansuri folclorice, tradiții și obiceiuri de vară, expoziții cu bucate tradiționale și un Târg al meșterilor populari din întreaga republică. Cele 12 formații artistice participante în cadrul Festivalului au impresionat publicul prin repertoriul deosebit și prestația scenică. Și-au prezentat măiestria interpretativă formațiile folclorice din s. Ciulucani, Bogzești, Sărăteni, Chiștelnița, Scorțeni, Inești, Țînțăreni, Brînzeni, Chițcanii Vechi, orchestra de muzică populară din Telenești și colectivele invitate „Grădina dorului” din r.Anenii Noi și „Moștenitorii” din s. Pepeni, r. Sîngerei. 
Un ospete de onoare a Festivalului a fost interpreta de muzică ușoară Aurica Cordineanu, care a înfrumusețat sărbătoarea cu un buchet de melodii, ce a îndemnat toată lumea la horă.
În rezultatul Festivalului, pe Locul I a fost menționat Ansamblul folcloric „Moștenitorii” din s. Pepeni, r. Sîngerei. Locul II i-a revenit ansamblului de muzică și dans popular „Geana Codrului” din s. Inești, care au reanimat în scenă jocurile de toloacă pentru copii. Pe Locul III a fost menționat ansamblul folcloric „Grădina dorului” de la Casa de Cultură Anenii Noi. 
Toate colectivele participante și meșterii populari au fost menționați cu diplome și premii bănești.

            

« 1 de 2 »

 

%d blogeri au apreciat: