Aniversarea a 28-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova sărbătorită la Telenești

Fiecare sfârşit de august ne reîntoarce în timp şi ne aminteşte de voinţa neamului nostru, care şi-a redobândit suveranitatea şi independenţa. Data de 27 august, Ziua Independenţei Republicii Moldova, a devenit cel mai important eveniment pentru locuitorii ţării noastre şi un potrivit prilej de a trezi în cetățeni spiritul de solidaritate, patriotism și abnegație pentru edificarea unui stat prosper.

La 27 august 2019, la Telenești a fost organizată sărbătoarea consacrată Zilei Independenței Republicii Moldova. Sărbătoarea a demarat cu depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu, luări de cuvânt din partea conducerii raionului și al orașului.

La eveniment au participat reprezentanții direcțiilor și secțiilor subordonate Consiliului raional, reprezentanţii instituţiilor descentralizate şi desconcentrate din raion, angajații din subordinea primăriei, împreună cu conducerea sa.

Despre semnificația istorică și edificatoare a acestei zile naționale a vorbit președintele raionului Diana Manoli prin care a menționat că: ”Aniversarea Independenţei o întâmpinăm întotdeauna cu mândrie şi încredere în propriile forţe, fiindcă am rezistat tuturor presiunilor timpului. Asta de fiecare dată, chiar și un mic succes, lasă în sufletele noastre speranţele schimbării în bine. Totodată, astăzi avem un prilej în plus de a ne aminti cum am evoluat, ce am obţinut şi ce nu am reuşit în această perioadă. Responsabilitatea făuririi unui stat modern şi puternic, valorificarea tezaurului cultural, educaţia tinerei generaţii în spiritul patriotismului şi respectului faţă de valorile plaiului moldovenesc sunt doar câteva imperative importante de realizat atât de autorităţi publice centrale și locale cât şi de către cetăţeni.

Stimați concetățeni

Avem împreună sfânta datorie să onorăm aceste mari sărbători prin trudă, devotament, responsabilitate civică, credinţă și patriotism. Vă adresez, dragi concetățeni,  cele mai călduroase felicitări cu ocazia  acestei sărbători de suflet, dorindu-vă  tuturor multă sănătate, prosperare, optimism și seninătate, încredere în forțe și înțelepciune, speranțe și doruri  împlinite, noi izbînzi în activitatea  de dezvoltare și consolidare a statalității Țării noastre.

Să aveți parte de pace, fericire, bunăstare, succese și realizări remarcabile în activitatea zilnică. Să fiţi demni şi mândri de Ţara în care ne-am născut.

La mulţi ani, Republica Moldova!”

După deschiderea oficială a urmat un spectacol muzical cu participarea foramațiilor artistice din localitățile raionului și a interoreților autohtoni. Cu un buchet de melodii tematice a venit în scenă corul ”Sărăteanca” din Sărătenii Vechi, ansamblul de dans și orchestra de muzică populară ”Poiana Codrului” de la Centrul de cultură Telenești, însoțiți de interpreții autohtoni Lilian Balan, Vasilisa Railean, Andrian Levitchi. 

IMG 8197 IMG 8187 IMG 8205 IMG 8179 IMG 8230 IMG 8245 IMG 8226 IMG 8218 IMG 8213 IMG 8185 IMG 8231 IMG 8253 IMG 8242 IMG 8254
%d blogeri au apreciat: