SĂRBĂTOAREA NAȚIONALĂ „LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ”

Astăzi, ultima zi de vară, la Telenești a fost celebrată Sărbătorea Națională ”Limba Noastră cea Română”. La eveniment au participat reprezentați ai Consiliului raional Telenești, Serviciilor desconcentrate și descentralizate din raion, elevi și profesori ai Gimnaziului „Mihai Eminescu” și Liceul „Lucian Blaga” din or. Telenești, locuitori ai raionului.

Sărbătoarea a fost deschisă cu mesajul de felicitare a d-nei Ecaterina Furculiță –  Vicepreședintele raionului, prin care a reiterat importanța pe care Limba o reprezintă pentru identitatea unui popor, dar și faptul că aceasta reprezintă instrumentul de bază în unitatea și existența națiunii. Partea oficială a sărbătorii a fost completată de discursul Dnei Alina Pascaru – șefa Direcției Generale Educație Telenești și a d-nei Raisa Pinteac – profesoară de limba română la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost desfășurate un șir de activități artistice, care au inclus recitalul de poezii al elevilor din instituțiile de învățământ din or. Telenești,  dar și piese dedicate limbii române interpretate de ansamblul vocal ”Geana Codrului” din localitatea Inești.

Atmosfera feerică însă au creat-o ansamblul etnofolcloric ”Ștefan Vodă” din Căpriana, cu interpreta de muzică populară Maria Stoianov și starostele și cobzarul ansamblului Tudor Ungureanu au incitat publicul și au cucerit ascultătorii cu melodiile sale despre limba, tradiții, patrie, istorie și neam.

Contribuția substanțială la organizarea evenimentului au adus-o Secția Cultură, Tineret și Sport a raionului Telenești.

%d blogeri au apreciat: