Omagiu pentru tine – scump profesor

         În ajun de 5 octombrie, în sala de festivități a Consiliului raional Telenești a fost organizată e serată festivă cu ocazia  Zilei lucrătorului din învățământ. Această zi este una din cele mai potrivite din an când, toți cei care doresc pot să aducă un mesaj de felicitare, dar și de mulțumire dascălilor care i-au educat și pregătit spre marele drum al vieți.

         La frumoasa sărbătoare au fost prezenţi: Vasile Harghel prim-vicepreşedintele raionului Telenești, Ecaterina Furculiță vicepreşedintele raionului, şefii de secții și direcțiii şi, bineînţeles, pedagogi din raion.

         Printre toate mesajele de felicitare și gratitudine care au răsunat din scenă pentru scumpii dascăli, prim-vicepreședintele raionului s-a alăturat cu un mesaj adresat tuturor cadrelor didactice din raionul Șoldănești, prin care se spunea: ”Distinse cadre didactice! În această zi gândurile se îndreaptă spre profesori, învăţători, dascăli, spre oamenii care trudesc cu abnegaţie în domeniu educației.

         Aveţi o misiune fără de preţ – de a semăna adevăr și înţelepciune. Dumneavoastră sunteți cei care influențați destinele copiilor, care contribuiți la formarea viitorului Republicii Moldova. Meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce faceţi şi realizaţi.

         Fie ca anii ce vor urma să vă aducă bucurie şi împliniri, realizări profesionale, atât Dumneavoastră, cât şi familiilor Dumneavoastră. Fie ca discipolii în care aţi investit atâta suflet şi dăruire de sine, să vă îndreptăţească aşteptările, şi să devină oameni cu carte, aşa cum sunteţi Dumneavoastră, să moştenească devotamentul ce vă caracterizează.    Astăzi și oricând, concentrăm toată recunoştinţa pentru munca asiduă pe care o depuneţi în educarea personalităţilor, cu încrederea că veţi rămâne şi mai departe statornici profesiei alese, construind viitorul prin discipolii Dumneavoastră.

         Vă doresc sănătate, gratitudine din partea noilor generaţii, performanţe şi armonie în familie. Să aveţi parte numai de şcoli pline de copii deştepţi şi ascultători, realizări frumoase în procesul instructiv – educativ. Fie ca nobila activitate pe care o profesați să fie susținută și apreciată după merit în societate, demonstrând profesionalism, abnegație și corectitudine.

         Dovadă a recunoștinței și recunoașterii muncii de instruire și educație au fost decernate Diplome de merit semnate de președintele Republicii Moldova și prim-ministrul Republicii Moldvoa, pe care prim-vicepreședinte le-a înmânat unui grup de manageri și cadre didactice. Domnul Harghel, asistat de șeful Secției Administrație Publică, a înmânat apoi Diplome de merit din partea Consiliului Raional unui grup de 17 de cadre didactice, manageri școlari, veterani ai muncii pedagogice.

        În atenția autorităților locale s-au regăsit și specialiștii tineri, care sunt în primul an de activitate. Aceștia au fost felicitați de prim-vicepreședintele raionului, Dl Harghel Vasilecare  le-a înmânat câte un ajutor material din partea Consiliului Raional.          

    Această sărbătoare tradițională a fost organizată de către Direcția Învățământ și patronată de conducerea raionului. Cu un amplu program artistic au evoluat în scenă liceenii instituții publice Liceul teoretic ”Lucian Blaga”.

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

%d blogeri au apreciat: