PRECIZARE cu privire la cazul de deces înregistrat în r. Telenești

Consiliul Raional Telenești vine cu o precizare pentru toți locuitorii raionului cu privire la decesul înregistrat la data de 23 aprilie 2020. 

Potrivit datelor oficiale procesate de către Centrul de Sănătate Publică Telenești, până la moment, pe teritoriul raionului au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul de tip nou Covid-19, din 11 localități (Negureni-7; Telenești – 2; Bănești – 2; Inești – 2; Mihalașa – 1; Mîndrești – 1; Ratuș – 1; Ghermănești – 1; Chițcanii Vechi- 1; Scorțeni – 1) 7 cazuri tratate și 1 deces

Persoana decedată este cu domiciliul în satul Chiștelnița, localitate și caz care nu a fost atribuit raionului și nu a făcut parte din numărul total de cazuri confirmate. Acest lucru se datorează faptul că persoana respectivă, înainte de declanșarea pandemiei, a fost transferată la Spitalul raional Orhei pentru tratarea altor afecțiuni de sănătate. În această perioada persoana a fost testată pozitiv la virusul Covid-19. La completarea fișei epidemiologice ea ar indicat adresa de domiciliu a fiicei sale care locuiește în Orhei, astfel, cazul respectiv s-a înregistrat în raionul vecin. După survenirea decesului au fost efectuate corectările de rigoare și statistitic, decesul a fost înregistrat după raionul Telenești.

Suplimentar, Vă informăm că 2 bolnavi se tratează la domiciliul sub supravegherea medicului de familie, la autoizolare și supraveghere medicală sunt monitorizați 232 de persoane iar  alți 115 se află în carantină.

http://gismoldova.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/d274da857ed345efa66e1fbc959b021b 

.

%d blogeri au apreciat: