Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei

În contextul Zilei Internaționale a Familiei (15 mai) conducerea raionului transmite sincere felicitări şi urări de bine tuturor familiilor din raionul Telenești, cât și de pretutindeni! Familia este o valoare fundamentală şi o prezenţă esenţială a societăţii. Ea este dată de Dumnezeu pentru ca viaţa pe Pământ să fie caracterizată de altruism şi nu de egoism. Ziua Familiei este un prilej de sensibilizare a tuturor cetăţenilor şi autorităţilor cu privire la problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar şi o bună ocazie de a celebra uniunea dintre soţ, soţie şi copii.
Astfel, cu​ scopul de a continua acțiunile orientate spre ajutorarea persoanelor vârstnice și a familiilor din raionul Telenești, președintele raionului, dna Mariana Ombun, însoțită de vicepreședintele raionului Alexandru Taburceanu, șefa Direcției Asistență Socială și Protecția Familei, cât și de alți colegi​ au efecutat o vizită la cele 2 cupluri din raionul Telenești care, în acest an își sărbătoresc​ 64 de ani de la înregistrarea căsătoriei.
În semn de susținere și ghidați de angajamentul în sprijinirea familiilor care cresc copii, au grijă de bătrâni şi promovează comunităţi puternice, bazate pe toleranţă şi demnitate, oaspeții le-au oferit cuplurilor Stegărescu Efim și Maria din satul Sărătenii Noi, comum Ratuș și  Gorea Dumitru și Valentina din satul Verejeni, flori, daruri și mențiune.​ Cu mențiune și daruri s-au alăturat gestului și primarii localităților, însoțiți de asistentul social.
Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.
Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

%d blogeri au apreciat: