HOTĂRÂREA NR. 14 DIN 23 DECEMBRIE 2020 a COMISIEI TERITORIALE EXTRAORDINARE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A RAIONULUI TELENEȘTI

Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică

a raionului Telenești

 

    În temeiul art.58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătătți publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, având în vedere evaluarea indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, reieșind din evoluția la nivel raional a situației epidemiologice pînă la data de 23 decembrie 2020, luînd în considerare, în mod special, creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate a măsurilor de prevenire, luând în considerare că în raion este stabilit nivelul de alertă ”Cod Roșu”, în scopul sporirii măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției COVID-19, Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică

 

HOTĂRĂȘTE:

1.Se ia act de informația prezentată de Eugen Manoli – vicepreședintele Consiliului de Sănătate Publică Telenești privitor la situația epidemiologică atât în lume, cât și în Republică Moldova și r-nul Telenești.

 

2. În legătură cu înregistrarea cazurilor de infecţie COVID – 19  printre angajații Consiliului Raional Telenești:

        2.1.  Se dispune președintelui raionului stabilirea unui  regim de lucru pentru angajații care activează în clădirea nr. 1 a Consiliului Raional în perioada 24.12.2020 – 04.01.2021, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezență obligatorie la serviciu. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanță. Pe perioada desfășurării activității prin muncă la domiciliu, salariații își îndeplinesc atribuțiile specifice funcției pe care o dețin.

2.2 Se interzice accesul persoanelor stăine în incinta Consiliului raional.

 

3. Se interzice, în perioada 24.01.2020-15.01.2021, desfășurarea evenimentelor și ceremoniilor festive sau corporative cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Revelion (Anul Nou) în toate unitățile de alimentare publică, în instituții, la locul de serviciu, în toate colectivele organizate ale instituțiilor publice și private. Concomitent se interzic toate acțiunile artistice și distractive, dansurile și concursurile, alte genuri de divertisment cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

 

4. Se atenționează populația raionului Telenești asupra vigilenței epidemiologice și pericolului cu risc sporit de contaminare cu COVID-19 pentru adulți și copii în perioada sărbătorilor de iarnă.

5. Se dispune autoritățile din domeniul ordinii publice și autorităților cu funcție de control să continue supravegherea respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.

6. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărîre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

 

Vicepreşedintele Cmisiei                                          Eugen MANOLI

                                    

Secretarul Comisiei                                                   Vasile DANILESCU   

%d blogeri au apreciat: