FLORI ȘI OMAGIU PENTRU MARELE POET AL NEAMULUI – MIHAI EMINESCU DE ZIUA NAȚIONALĂ A CULTURII
Flori și omagiu pentru marele poet al neamului – Mihai Eminescu de Ziua Națională a Culturii.
Administrația raionului au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu pentru a celebra nașterea poetului dar și Ziua Națională a Culturii.
Ziua de 15 ianuarie devine un moment festiv și un bun prilej de reflecție asupra rolului culturii într-o societate. Într-un eveniment de suflet, organizat de Secția Cultură, Tineret și Sport în sala de festivități a Consiliului raional, au fost menționați, cu solemnitate, cei mai fideli parteneri, sponsori și promotori ai culturii naționale.
Conducerea raionului, în persoana vicepreședintelui, Ion Tulbure a vorbit despre importanța culturii, dar și despre oamenii care contribuie la perpetuarea acesteia, dorindu-le tuturor oamenilor de creație, ce activează și locuiesc în raionul Telenești, bunăstare, sănătate și succese profesionale.
Un omagiu poetului Mihai Eminescu, printr-un moment poetic deosebit și cu cântece de suflet a fost prezentat în scenă de către elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, or. Telenești, ghidați de profesoarele Raisa Pinteac și Irina Armaș-Cotlău.
Printr-o selecție obiectivă au fost identificați cei mai fideli parteneri ai culturii, iar printre aceștia se identifică Inspectoratul de Poliție, și managerului filialei Telenești ai rețelei Linella, Scurtu Valentin, primarului satului Inești, dl Ghenadie Bunescu, primarul satului Verejeni, dl Sergiu Popa și primarul satului Bogzești, dl Vasile Ozun.
Cu diplome și premii au fost menționați angajații din domeniul culturii care și-au dedicat viața domeniului culturii: Ioachim Banari, Elena Iliescu, Alexandru Coadă, Violeta Florean, Galina Stratu, Natalia Boghiu, Iacob Banari, Ana Balan, Valeriu Diacenco, Parascovia Rusu.
În acest an, posesoarea Premiului DAC „Dăruire pe Altarul Culturii”, a devenit doamna Aurelia Dobjanschi, bibliotecara la BPO „Vasile Alecsandri”, pentru contribuție la dezvoltarea culturii teleneștene prin promovarea lecturii, pentru profesionalism și dăruire de sine.
În aplauze călduroase au fost întâmpinați în scenă ansamblul „Frunza Nucului” din satul Inești, ansamblul folcloric „Vatra” din localitatea Verejeni, tinerele interprete Andreea Cernica și Luminița Ciumac și orchestra de muzică populară „Poiana Codrului”, de la Centrul de cultură Telenești.