ATMOSFERĂ DE SĂRBĂTOARE LA ȘEDINȚA CONSILIULUI RAIONAL

La scurgerea ultimelor zile calenderistice din anul 2019, la data de 26 decembrie, consilierii raionali s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a dezbate 5 chestiuni incluse pe ordinea de zi: 1. Privitor la modificarea deciziei nr. 3/3 din 25 mai 2017 „Cu privire la constituirea Consiliului consultativ al Direcţiei Generale Educaţie”, raportor – Alina Pascaru, Șef Direcția Generală Educație; 2. Cu privire la aprobarea mijloacelor financiare alocate prin dispoziţiile Preşedintelui raionului cu caracter financiar (premii și ajutoare materiale) în perioada 20.12.18 – 24.12.19, raportor- Irina Mardari, contabil – șef;  3. Cu privire la darea în folosință a unor spații din cadrul blocului administrativ nr. 1 și 2 a Consiliului raional, raportor -Vasilii Bulat, șef Secție Administrație Publică; 4. Cu privire la Programul de activitate al Consiliului raional Telenești pentru anul 2020, raportor-Sergiu Lazăr, Secretarul Consiliului raional; 5. Cu privire la graficul concediilor pentru personalul de demnitate publică, secretarul Consiliului raional,  șefilor subdiviziunilor  din subordinea Consiliului raional pentru anul 2020, raportor – Sergiu Lazăr, Secretarul Consiliului raional.

La sfârșitul ședinței, consilierii au fost felicitați de către președintele raionului dna Mariana Ombun, prin care le-a dorit cu ocazia Sfintelor Sărbători prilejuite de Nașterea Domnului Isus Hristos și a Noului An 2020 sincere urări de sănătate, prosperitate, fericire și noi împliniri alături de toți cei dragi. Președintele a îndemnat consilierii, conducătorii serviciilor descentralizate, desconcentrate, șefii secțiilor și direcțiilor, inclusiv autoritățile publice locale să uite de culorile politice și să se consolideze eforturile într-un singur scop cel de a lucra în colaborare în in teresul cetățeanului. Tot aici a dorit ca: ”Anul ce va veni să vă îndeplinească toate aspirațiile și să vă aducă noi realizări în activitatea Dumneavoastră profesională, încununate de succese și aprecieri.”

După intervenția oportună, cei prezenți au fost invitați să primească colindătorii și urătorii care nu își dădeau rând în holul Consiliului. Astfel, cu un buchet select de colinde, urături și cântece pline de farmec și miros de adevăratele sărbătoari ale creștinilor ortodocși.

Toți au fost entuziasmat de ceata de urători și colindători care au intrat cântând. Colectivul Centrului de Cultură Telenești au intonat cu putere plugușorul tradițional. Ei au ales cea mai frumoasă urătură pentru legislativul raional pe care au regizat-o inedit. Acest obicei este de fapt maniera de a ura un bun venit Anului Nou și de a le dori gazdelor toate cele bune.

S-a alăturat colindelor și Colectivul de angajați ai Spitalului raional Telenești. În culise, șeful Spitalului raional, dl Alexei Bivol a spus că a depus mult suflet în acest grup artistic format din angajații săi. I-a asistat la fiecare repetiție, a făcut la comandă special confecționarea costumelor naționale și intenționează să extindă și să mențină echipa de lucrători care, este unica din toată republica. Un colectiv artistic de amatori din sistemul de sănătate care au timp și pentru creație încă nu se atestă în toate instituțiile medicale.

Cu un buchet select de colinde au urmat colectivul de colindători din satul Ciulucani. Măiestria și vocea doamnelor au dat fiori, creând o atmosferă adevărată de Crăciun.

Un spectol excepțional au przentat copiii de la Școala de Arte Plastice ”N. Moisei” din Telenești. O paradă a măștilor, confecționate personal, cu stil rustic și mistic, ce reprezentau diferiți spiriduși, voinici și pitici au învolburat prin hol miros de sărbătoare. Prestația plină de originalitate și artistism se datorează exclusiv profesorilor Școlii de Artă și a elevilor care nu contenesc să uimească de fiecare dată prin vocație și autenticitate.

Într0un final, toți artiștii au fost răsplătiți de gazdă cu colaci și dulciuri, iar consilierii au continuat cu sărbătoare la o mică recepție în cadrul căreia au putut să facă schimb de urări cu prilejul sărbătorilor ce derulează.

Amintim urmăritorilor că, întru promovarea intereselor și soluționarea problemelor populației din raion, în decursul anului 2019 consilierii raionali, din ambele mandate, s-au întrunit în 7 ședințe, inclusiv: 4 ordinare, 3 extraordinare. În cadrul ședințelor au fost supuse examinării 78 de proiecte de decizii dintre care au fost adoptate 77 decizii și doar 1 retrase de pe ordinea de zi. Ţinând cont de specificul activităţii, majoritatea proiectelor de decizii au fost propuse spre examinare Consiliului raional de către preşedintele raionului. Au fost supuse dezbaterilor şi ulterior aprobate un şir de chestiuni, o mare parte ţin de dezvoltarea social-economică a raionului.

%d blogeri au apreciat: