DEPUNERI DE FLORI PENTRU COMEMORAREA OSTAȘILOR CĂZUȚI ÎN RĂZBOIUL DIN AFGANISTAN

În contextul zilei de 15 februarie când se împlinesc  31 de ani de la retragerea trupelor Armatei Sovietice din Afganistan, autoritățile publice locale și veteranii de război au depus flori la monument.

La întrunire au participat: vicepreședinții raionului Isac Alexandru și Taburceanu Alexandru, conducătorii secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, colaboratorii forțelor de ordine și cei 140 de veterani. 

După depunere de flori, participanții au fost invitați să participe la o masă de pomenire organizată special pentru acest motiv. În cadrul acestei întâlniri s-a ținut un minut de reculgere pentru cei care nu s-au mai întors, s-au adus elogii și aprecieri pentru bărbăția demonstrată în câmpul de luptă, departe de casă.

Oficialii prezenți la eveniment și-au exprimat profunda recunoştinţă, respectul şi aprecierea pentru veteranii acelui război, îndemnându-i să trăiască în pace și fraternitate, să cultive tinerilor calități precum curajul și devotamentul, spiritul de sacrificiu.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Consiliului raional, a Comisariatului Administrativ – Militar și a Asociației raionale a veteranilor războiului din Afganistan. Potrivit datelor statistice oficiale, în războiul din Afganistan au participat aproximativ 13 mii de moldoveni, dintre care 301 de militari și-au pierdut viața, patru au fost declarați dispăruți, iar alți 257 au rămas invalizi. Războiul a durat timp de un deceniu, între anii 1979 și 1989.

%d blogeri au apreciat: