2 MARTIE – ”ZIUA MEMORIEI”

Ziua de 2 Martie este declarată ”Ziua Memoriei” –  motiv pentru care, în fiecare an, combatanții din raionul Telenești se adună pentru a comemora amintirea camarazilor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă pentru apărarea independeței și integrității Republicii Moldova. Tradițional, conducerea raionului, vicepreședinții Alexandru Taburceanu și Alexandru Isac, conducătorii secțiilor, direcțiilor și serviciilor desconcentrate, administrația publică locală de nivelul I și rudele participanților la conflictul armat se adună la Memorialul eroilor căzuți la datorie la un miting pentru a celebra solemn amintirea tuturor celor care au manifestat curaj și devotament pentru apărarea valorile naționale.

Înainte de începerea manifestațiilor dedicate acestei ocazii, membrii Asociației veteranilor participanților în conflictul armat de pe Nistru s-au întrunit n cadrul adunarii generală pentru a alege noile organe de conducere. Astfel, cu votul majorității celor prezenți, președintele Asociației raionale a fost ales Ion  Sofronescu, iar vicepreșediții Veaceslav Paladi și Andrei Chihai.

Tuturor celor care și-au pierdut viețile în acea confruntare armată, le datorăm plecăciuni. Amintirea lor, este în sufletele noastre!

Mitingul de comemorare a luat sfârșit cu un serviciu divin oficiat de părintele Vasile și Nicolae și o masă de pomenire, organizată cu suportul Consiliului raional.

 

%d blogeri au apreciat: