COMUNICAT INFORMATIV cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de rezervă pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19

Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de rezervă a Consiliului raionala pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în teritoriul raionului Telenești

Ținând cont de necesitatea stringentă de acțiune pentru tratarea și prevenirea răspândirii infecței COVID-19 în teritoriu raionului, Comisia pentru Situații Excepționale Telenești a decis să aloce, din fondul de rezervă a Consiliului raional, pentru acoperirea costurilor unor servicii publice cu caracter medical mijloace financiare în sumă de 570570.0 lei. Banii alocați vor fi utilizați de către IMSP Spitalul Raional Telenești, pentru procurări de echipament, consumabile medicale și dezinfectanții necesari pentru trartament și prolilaxia COVOD 19, în scopul asigurării funcționalității, securității și sănătății la locul de muncă a personalului medical.

De la declanșarea stării de urgență în Republica Moldova, conducerea Spitalului Raional Telenești  a intreprins un șir de achiziții din surse proprii pentru a asigura instituția cu echipament individual de protecție. În același timp au beneficiat de donații și repartizări, efectuate de ministerul de resort. Necesitatea alocării surselor menționate a apărut după ce insituțiile medico-sanitare publice raionale au fost activate drept instituții cu profil de tratare a pacienților cu coronavirus de tip nou, acțiuni prevăzute în  scenariul 4 care a fost aplicat începând cu 7 aprilie, atunci când numărul celor infectați  a depășit cifra de o mie de persoane. Ultimul scenariu presupune, inclusiv, mobilizarea tuturor angajaților medicali în lupta cu COVID-19.

Conducerea raionului și administrația Spitalului Raional Telenești aduce sincere  mulțumiri lanțului de supermarkete Linella pentru suportul acordat la alimentarea personalului medical, care nemijlocit sunt implicați la tratarea bolnavilor cu coronavirus de tip nou.

%d blogeri au apreciat: