Centrul de Sănătate Telenești va avea intrare separată

Săptămâna trecută  la IMSP Centrul de Sănătate Telenești au demarat lucrări de reparație care țin de îmbunătățirea condițiilor și de asigurarea unui climat sigur atât pentru vizitatori cât și pentru angajați.

În urma implementării măsurilor de sănătate publică aplicabile în instituțiile medicale s-a identificat că în cadrul Centrului de Sănătate Telenești nu există posibilitatea de evitat aglomerarea pacienților și nici delimitarea cetățenilor care se adresează medicilor de familie de către cei care consultă medicii din cadrul Secției consultative a Spitalul Raional Telenești, dislocată în aceiași încăpere cu Centrul de Sănătate.

Efectuarea lucrărilor de amenajare și adaptare a intrărilor separat în sediul instituției va permite organizarea accesului fluidizat a cetățenilor spre medicina primară și asistența medicală spitalicească de ambulator.

Cu respectarea normelor sanitare, după finisarea lucrărilor, pacineților le va fi asigurată mai multă securitate, iar fluxul acestora va putea fi controlat și monitorizat.

Pentru implementarea acestui scop, Consiliul raional Telenești, la ședința din 29 mai 2020 a alocat 300 mii lei, iar în lucrările de reparație sunt prevăzute și amenajarea teritoriul adiacent al instituției.

%d blogeri au apreciat: