VIZITA DE LUCRU A PRIMULUI-MINISTRU, DL ION CHICU LA TELENEȘTI

Premierul Republicii Moldova, Dl Ion Chicu s-a aflat, în a doua parte a zilei de ieri, în vizită de lucru în raionul Telenești. Șeful Guvernului a fost întâlnit la Consiliul Raional de Președintele raionului, Mariana Ombun și Vicepreședinții de raion Alexandru Taburceanu și Alexandru Isac.
Pentru început, pe agenda oficialului a fost planificată organizarea întrevederii de lucru cu reprezentanții APL de nivelul I și II din raionul Telenești. Reieșind din restricțiile impuse pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19 și neadmiterea întrunirilor care ar presupune mai mult de 50 de persoane, la eveniment au participat doar unii primari, șefi ai serviciilor desconcentrate și reprezentanți ai serviciilor publice.
În cadrul discuțiilor au fost abordate cele mai stringente probleme ale raionului, astfel, s-a pus accentul pe aprovizionarea cu gaze naturale a localităților raionului, care la moment din totalul de 54 localități sunt conectate doar 21 localități. Astfel, de către Doamna Președinte, Mariana Ombun a fost abordat subiectul ce vizează gazoductul de presiune înaltă „Chiștelnița – Ordășei” cu lungimea de 22 km, din care, la moment, sunt construiți 8 km ce va permite conectarea la gazele naturale a încă 8 localități (Nucăreni, Chițcanii Vechi, Căzănești, Vadul-Leca, Brînzenii Noi, Brînzenii Vechi, Ordășei și Pistruieni) și Gazoductul de presiune înaltă „ Telenești – Bănești”pentru localitățile Bănești și Băneștii-Noi.
O atenție sporită a fost atrasă problemei infrastructurii drumurilor din raion. Potrivit abordărilor făcute de autorităților locale de nivelul I s-a adus la cunoștința premierului care este situația unor tronsoane de drum, precum tronsonul ”Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni”, tronsonul ”Țînțăreni-Chiștelnița-Ignăței-Trifești” și tronsonul de drum regional G65 ”Mîndrești – Cucioaia” care leagă 7 localități ale raionului Telenești (Cîșla, Zgărdești, Ghiliceni, Cucioaia, Mîndrești, Ciulucani, Mihalașa – Nouă și or. Telenești) cu drumul național M5 Chișinău – Bălți. Din relatările făcute de mai mulți primari se cunoaște că pentru reparația drumului Clișova – Suhuluceni – Leușeni – Verejeni (22km), până la moment au fost valorificați doar 21 mil 619 mii lei din suma totală de 89 mil. Tot aici, premierul a fost întrebat care este probabilitatea că va fi reparat tronsonul care face legătură dintre raionul Telenești și raionul Rezina, planificat pentru reparație în acest an și pentru care s-a desfășurat și procedura de licitație.
În cadrul întrevederii ce a durat o oră au mai fost discutate și problemele precum iluminarea stradală pe o lungime de 1 km în fiecare localitate dar și despre modalitatea de despăgubire a persoanelor fizice și juridice care au avut de suferit în urma calamităților naturale produse în acest an.
După întâlnirea de lucru cu autoritățile locale, Dl Ion Chicu a vizitat locația identificată pentru construcția Platformei Industriale Multifuncționale (PIM) Telenești. Guvernul planifică să creeze 16 PIM în raioanele țării. Industrializarea raioanelor are obiectivul de a crea locuri de muncă atractive și stabile, care să ofere posibilitatea de creștere profesională pentru specialiști, în special pentru tineri, se arată într-un comunicat informativ publicat pe pagina oficială a Guvernului www.gov.md .

%d blogeri au apreciat: