Seminar informativ pentru crescătorii de animale din raionul Telenești

La data de 3 februarie 2021, în sala de ședințe a Consiliului raional s-a desfășurat întrunirea cu crescătorii de animale din raion cu tematica ”Regulamentul privind acordarea de plăți directe per cap de animal” organizată de Direcția Agriculutră șio Alimentație.

Cu un cuvânt de salut s-a adresat președintele raionului, dna Mariana Ombun și vicepreședintele raionului pe probleme economice, dl Alexandru Isac.

În calitate de invitații la acest eveniment au fost reprezentanții companiilor de asigurări Vahtin Ion și Andrei Manoli, care au relatat despre modalitatea și condițiile de asigurare a animalelor de diferite riscuri.

Dl Rotaru Vladimir, șef Secția Teritorială Orhei a AIPA a adus la cunoștința crescătorilor de animale din raionul Telenești prevederile Regulamentului privind acordarea de plăți directe per cap de animal ”aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 836 din 18.11.2020.

În același context, la seminar a intervenit și reprezentantul Direcției  Teritorială Siguranța Alimentelor, Boris  Stratu care a adus la cunoștință modalitatea înregistrării animalelor în Registrul de stat și condițiilor de autorizare sanitar – veterinară a exploatațiilor de animale.

La final, au fost lansate discuțiile libere în cadrul cărora s-a abordat subiectul privind realizarea produselor de origine animală în piața agroalimentară din or. Telenești.

%d blogeri au apreciat: