Ședința Consiliului pentru protecția drepturilor copiilor

La data de  10 februarie 2021 s-a desfășurat ședința Consiliului raional pentru protecția drepturilor copilului, convocată de președintele consiliului, Alexandru Taburceanu, vicepreședintele raionului pe probleme sociale. Subiectele abordate în cadrul ședinței s-au axat pe aspectele ce ține de creșterea numărului de infracțiuni cu implicarea minorilor și aprobarea planului de activitate  al Consiliului pentru anul 2021.

După audierea informației cu privire la totalizarea activității pentru anul 2020, membrii consiliului au discutat despre acțiunile instituțiilor cheie în prevenirea infracțiunilor comise între minori sau cu implicarea acestora.

În centrul discuțiilor a  fost  delicvența juvenilă și activitatea comisiilor  multidisciplinare locale. În conformitate cu informația prezentată de forțele de ordine, de la începutul anului 2021, în raionul Telenești au fost comise 6 infracțiuni cu implicarea minorilor, 2 jafuri, 1 răpire a mijlocului de transport cu implicarea a 2 minori și 4 cazuri de abuz sexual cu implicarea minorilor.

 În cadrul ședinței au fost înaintate inițiative și propuneri concrete care urmează a fi îndeplinite de autorități în scopul de a minimaliza și preveni comiterea abaterilor.

Șefa Direcției Generale Educație, Alina Pascaru a vorbit despre abandonul școlar și măsurile întreprinse pentru combaterea acestei practice în rândul copiilor.

Președintele raionului, dna Mariana Ombun, prezentă la ședința consiliului a menționat că este nevoie de abordare comună pentru a combate și eradia delicvența juvenilă. Totodată s-a interesat care au fost acțiunile autorității tutelare locale în vederea asigurării protecției copilului și care au fost acțiunile de prevenire a comiterii infracțiunilor enumerate de către Inspectoratul de Poliție. În același context a dispus să fie creată o comisie specială care va verifica și dinamiza activitatea Comisiilor multidisciplinare locale.

%d blogeri au apreciat: