Ședința extraordinară a Comisiei Situații Excepționale a raionului Telenești

La data de 11 februarie, președintele raionului dna Mariana Ombun a convocat în ședință extraordinară Comisia pentru Situaţii Excepţionale a raionului Teleneşti pentru a examina chestinea cu privire la organizarea  măsurilor de  prevenire și/sau lichidarea situaţiilor excepţionale caracteristice perioadei de iarnă (temperaturi scăzute, ninsori puternice, ghețuș, polei etc.) 

Conform avertizării meteo, primite de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în perioada de 11-12 februarie 2021, se așteaptă  precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat ninsori puternice (grosime stratului de zăpadă va crește cu 5-10 cm). În legătură cu pătrunderea maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12-17 februarie 2021, temperatura aerului noaptea treptat va scădea până la -14 .. -19ºC, spre sfârșitul perioadei, la nord până la -20 .. -22 º C, inclusiv pe 12-13 februarie 2021, vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s, pe drumuri se va semnala ghețuș.

 În temeiul art. 54 alin. 1 al  Legii privind administraţia publică locală,  nr. 436 – XVI din 28 decembrie 2006, în conformitate cu art. 16 al Legii Republicii Moldova cu privire la Protecţia Civilă nr. 271-XIII din 9 noiembrie 1994, în conformitate cu circulara Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nr. 19/6-230 din 10.02.2021, în scopul pregătirii şi menţinerii  activităţii stabile în condiții de iarnă a instituţiilor de importanță vitală şi serviciilor abilitate pentru evitarea unor posibile situaţii excepţionale care pot fi create în urma înzăpezirilor, îngheţului, ninsorilor puternice şi blocării drumurilor caracteristice perioadei de iarnă, Comisia a luat a emis un șir de acțiuni concrete menite să asigure funcționaliatea în regim constant și normal a instituțiilor de importanță vitală, inclusiv eficientizarea circulației rutiere.

%d blogeri au apreciat: