COMEMORAREA OSTAȘILOR CĂZUȚI ÎN ACȚIUNILE DE LUPTĂ DIN AFGANISTAN

Astăzi, 15 februarie, Memorialul erolior căzuți la datorie, a fost acoperit cu flori în memoria ostașilor care și-au pierdut viața în războiul din Afganistan. Cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la retragerea trupelor militare din această țară, veteranii războiului, dar și persoane oficiale au participat la un miting de comemorare a ostașilor căzuți pe câmpul de luptă.

În acest context se înscriu și acțiunile desfășurate în localitățile raionului sub genericul consemnării aniversării a 32-a de la retragerea contingentului limitat al trupelor armate din Afganistan, întâlniri cu veteranii acestui război, depuneri de flori la mormintele celor căzuți. Astfel, la Muzeul raional de istorie și etnografie Telenești a fost vernisată o expoziție ”Afganistan durere în suflet 1979 – 1989” cu fotografiile și numele tuturor participanților la luptele din Afganistan.

Evenimentul a fost inaugurat de către președintele raionului Telenești, dna Mariana Ombun, care a menționat că în fiecare an ne adunăm pentru a-i comemora pe ostașii care și-au pierdut viața în tragicul război din Afganistan, dar și pentru a prezenta omagiu celor care au rămas în viață. Au trecut 32 de ani de când cinstim cu toții eroismul manifestat de compatrioții noștri în îndepărtatul Afganistan. Memoria acelei perioade dramatice este imprimată nu doar în paginile de istorie, ci și în soarta multor familii, în sufletele celor care au trecut prin tragedia acelor timpuri….

În condițiile actuale de pandemie, deviind de la tradiții, solemnitate a continuat cu participarea veteranilor la discuții cu administrația raionului. Participanții au împărtățit reflecțile acelor clipe de neuitat, cât și problemele cotidiene ale veteranilor care au fost audiate și înscrise pe agenda de lucru a conducerii raionului.  

%d blogeri au apreciat: