Forum regional ”De la criză la soluții” – consultări ale femeilor deputate din Platforma comună de dialog a doamnelor deputate cu femeile alese în autoritățile publice locale

”De la criză la soluții” – consultări ale femeilor deputate din Platforma comună de dialog a doamnelor deputate cu femeile alese în autoritățile publice locale.

În luna martie, un grup de doamne deputate, care fac parte din Platforma comună de dialog a doamnelor deputate cu femeile alese în autoritățile publice locale  au inițiat consultări cu alese locale din raioanele Orhei, Telenești și Rezina, armonizate în cadrul unor forumuri regionale în vederea identificării soluțiilor pentru grupurile cele mai afectate de pandemie din societate.

Primul forum regional s-a desfășurat pe 1 martie, la Telenești, și a întrunit femei consiliere și primărițe din raionale Orhei, Telenești și Rezina, din aria de responsabilitate a Oficiului teritorial de informare (OTIP) Orhei.  În total, pe parcursul lunii martie, vor fi organizate 4 forumuri regionale prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului. Ținând cont de respectarea măsurilor de protecție împotriva infecției Covid-19, activitatea a fost desfășurată online, prin intermediul platformei zoom.

Consultările vizează situația în domeniul educației și a protecției sociale, inclusiv impactul pandemiei asupra serviciilor sociale, măsuri de protecție a persoanelor din grupurile defavorizate, dar și măsuri active de ocupare a forței de muncă. 

Evenimentele fac parte dintr-un șir de acțiuni programate pentru relansarea Platformei de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova. Consultările sunt organizate cu suportul Programului pentru Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova, implementat de PNUD Moldova, UNICEF, UNFPA și UN Women.

 

%d blogeri au apreciat: