MESAJUL DE FELICITARE A PREȘEDINTELUI RAIONULUI, MARIANA OMBUN CU PRILEJUL ZILEI SALVATORULUI

În data de 5 aprilie, în Republica Moldova sărbătorim Ziua vitejiei, a curajului şi a devotamentului, îmbinate toate în nobila meserie de Salvator. Pentru întregul efectiv al Secției Situații Excepționale Telenești, împreună cu angajații civili ai Posturilor de Pompieri și Salvatori Mîndrești și Căzănești  aducem sincere urări de felicitare cu ocazia zilei profesionale, pentru eforturile depuse în prevenirea şi lichidarea consecinţelor situaţiilor de risc, pentru devotamentul şi sacrificiul demonstrat zi de zi.

Sărbătoarea profesională Ziua Salvatorului este un prilej, pentru comunitatea noastră, de a ne reaminti despre importanța salvatorilor în viața cotidiană, o ocazie în plus pentru a aprecia profesionalismul, activitatea eficientă, operativitatea, competenţa și devotamentul de care dau dovadă permanent. Societatea trebuie să recunoască și să onoreze sacrificiile făcute de pompieri pentru siguranța comunității și mediului în care trăim.

Cei 31 de colaboratori ai Secției Situații Excepționale Telenești și 18 voluntari civili ai Posturilor de Pompieri și Salvatori Mîndrești și Căzănești  își îndeplinesc cu dedicație Misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor împotriva efectelor distrugătoare ale incendiilor, inundaţiilor, catastrofelor şi altor calamităţi, intervenția la o gamă variată de evenimente, de la stingerea incendiilor şi primul ajutor în accidente rutiere sau tehnologice, precum şi în alte acţiuni de protecţie civilă. Atât ei cât și foștii colegi, veterani au ales una dintre cele mai nobile profesii și una de o responsabilitate enormă, dedicându-se salvării vieților omenești. Uneori această dăruire ia forma a nenumărate ore de voluntariat sau a mulți ani de carieră. În toate cazurile, acesta riscă să sacrifice ultima dată viața unui pompier.

În toate situațiile, riscul, ultimul sacrificiul este viața pompierului. În această zi se merită încă odată de amintit despre curajul devotamentul și sacrificiul cu propria viața demonstrat, în timpul misiunii de serviciul, a bravilor pompieri Nicolae Popa și Gheorghe Șova. Un moment special pentru a opri și a reflecta asupra jertfelor făcute de pompieri și a le aduce omagiu în semn de recunoștință.

         Stimați salvatori!

         Îmi exprim sincerele sentimente de înaltă apreciere pentru adevăratele exemple de vitejie, dorindu-Vă sincere felicitări pentru activitatea desfășurată. Vă mulţumim încă odată pentru bărbăție şi abnegație la salvarea de vieţi omenești, pentru asigurarea protecţiei şi liniştii cetățenilor. Doresc tuturor salvatorilor și familiilor acestora să se se afle mereu sub paza Bunului Dumnezeu. Credința să vă însoțească pretutindeni, iar împlinirea s-o întâlniți la fiecare pas. În continuare să aveți multă dârzenie ca să puteți înfrunta orice obstacol, curaj și răbdare – pentru realizarea visurilor. Mult succes în viitoarele misiuni de salvare.

Cu deosebit respect,

Mariana OMBUN, președintele raionului Telenești

%d blogeri au apreciat: